-0.5 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeVideoVIDEO. Spania confiscă artefacte furate din Ucraina în valoare de 64 de...

VIDEO. Spania confiscă artefacte furate din Ucraina în valoare de 64 de milioane de dolari

Poliția spaniolă a confiscat artefacte antice din aur în valoare de 63,6 milioane de dolari (60 de milioane de euro) furate din Ucraina, după ce hoții au fost prinși în timp ce încercau să le vândă la Madrid.

Cele 11 piese, în principal bijuterii, inclusiv coliere, brățări și cercei, datează din perioada greco-scythiană, între secolele VIII și IV î.Hr.

Obiectele au fost expuse într-un muzeu din Kiev între 2009-2013 și au fost scoase din Ucraina în 2016, a precizat Poliția Națională din Madrid într-un comunicat, fără a identifica muzeul.

Artefactele aveau documente falsificate pentru a face să pară că aparțineau Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a precizat poliția.

Trei cetățeni spanioli și doi ucraineni au fost arestați în cadrul anchetei, care a început în 2021, după ce una dintre piese – o centură de aur cu capete de berbec – a fost vândută în cadrul unei vânzări private la Madrid.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă