28 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeVideoVIDEO: Prizonierii de război din Vietnam se reunesc la 50 de ani...

VIDEO: Prizonierii de război din Vietnam se reunesc la 50 de ani de la evenimentul memorabil

Foști prizonieri din războiul din Vietnam s-au adunat miercuri (23 mai) la Biblioteca Prezidențială Nixon din Yorba Linda, California, pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a întoarcerii lor acasă.

Prizonierii de război și veteranii au luat mai întâi parte la o paradă prin Yorba Linda, unde au fost întâmpinați de sute de susținători care au aplaudat fluturând steaguri americane de-a lungul traseului paradei. Mai târziu, a avut loc o ceremonie oficială în incinta bibliotecii.

“Nu aveam absolut nicio îndoială că țara mea nu mă va uita niciodată, că voi fi adus acasă, înapoi în țara mea, indiferent dacă sunt rămâneam în viață sau nut. Acest lucru, puterea de a avea această cunoaștere, a fost o parte din ceea ce m-a ajutat să trec prin șase ani și jumătate de viață”, a declarat Tom McNish, un prizonier de război în vârstă de 82 de ani, care a fost capturat după ce a fost doborât deasupra Vietnamului de Nord la 4 septembrie 1966.

Orson Swindle, un prizonier de război în vârstă de 86 de ani, a declarat pentru Reuters: “Cu toții am suferit în multe, multe feluri despre care majoritatea oamenilor nu știu nimic. Dar am depășit totul”.

Biblioteca prezidențială Nixon marchează cea de-a 50-a aniversare a întoarcerii prizonierilor de război cu o nouă expoziție, “Capturat. Împușcat în Vietnam”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Senatoarea Șoșoacă susține că “mii de tone de droguri” intră din Ucraina în România

Senatoarea Diana Șoșoacă a transmis o serie de întrebări unor oficiali guvernamentali români, cărora le cere, printre altele, să confirme faptul că "din Ucraina...

Adrian Porumboiu: Premierul face pe croitorașul cel viteaz. Taie, taie, taie

Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol, a susţinut, la Prima TV, că eliminarea facilităţilor pentru angajaţii din construcţii şi din...

Autoritatea Aeronautică Civilă a cumpărat cele mai noi iPhone 15, pentru membrii CA

Scandalul Achiziției Telefoanelor de Ultimă Generație la AACR Stârnește Controverse: Șapte Telefoane iPhone 15 și un Samsung Galaxy S23 Ultra au fost cumpărate...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies