18.9 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeVideoVIDEO. ONU - Războiul Rusiei a declanșat un "nexus al groazei"

VIDEO. ONU – Războiul Rusiei a declanșat un “nexus al groazei”

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a calificat marți (19 septembrie) invazia Rusiei în Ucraina drept o încălcare a Cartei ONU, declarând la reuniunea anuală a liderilor mondiali a ONU că războiul a distrus vieți, a abuzat de drepturile omului și a distrus familii.

De asemenea, el a avertizat că lumea are mare nevoie de alimente ucrainene și îngrășăminte rusești pentru a stabiliza piețele și a garanta securitatea alimentară, adăugând – în aplauzele liderilor – “Nu voi renunța la eforturile mele de a face acest lucru să se întâmple”.

Guterres s-a concentrat pe tensiunile geopolitice alimentate în mare măsură de războiul din Ucraina, intrat în al doilea an.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, despre dronele rusești căzute în România:”Posibilitatea ca astfel de incidente să apară există”

Ministrul Apărărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a explicat că încidente precum cele petrecute în estul României, unde au căzut bucăţi din dronele folosite în...

Inundații devastatoare în America: Stare de urgență în New York, sub ape – Metroul este paralizat – Imagini șoc

 Ploile abundente care au căzut în noaptea de joi spre vineri în nord-estul Statelor Unite au inundat străzile din New York şi au...

Bărbat spulberat de un autoturism în timp ce-și repara mașina pe banda de urgență a Autostrăzii A3

Un şofer care se afla pe banda de urgenţă a autostrăzii A3, pe tronsonul Cheţani-Târgu Mureş, din cauza unei avarii la maşină, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies