-0.9 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeVideoVIDEO. ONU avertizează că violențele din Sudan sunt "la limita răului pur"

VIDEO. ONU avertizează că violențele din Sudan sunt “la limita răului pur”

Violențele împotriva civililor din Sudan sunt “la limita răului pur”, a avertizat vineri (10 noiembrie) Clementine Nkweta-Salami, cel mai înalt oficial umanitar al ONU în Sudan, în timp ce criza umanitară din această țară se agravează și violențele etnice se intensifică în regiunea vestică Darfur.

Un război a izbucnit la 15 aprilie între armata sudaneză și forțele paramilitare de sprijin rapid (RSF), după săptămâni de tensiuni crescânde între cele două părți din cauza unui plan de integrare a forțelor ca parte a tranziției de la regimul militar la democrația civilă.

“Continuăm să primim rapoarte neîncetate și îngrozitoare despre violențe sexuale și de gen și dispariții forțate, detenții arbitrare și încălcări grave ale drepturilor omului și ale copiilor”, a declarat Nkweta-Salami reporterilor.

“Ceea ce se întâmplă este la limita răului pur”, a spus ea.

Nkweta-Salami a declarat că aproximativ 25 de milioane de persoane – mai mult de jumătate din populație – au nevoie de ajutor umanitar și protecție, iar peste șase milioane de persoane și-au părăsit casele și sunt strămutate în interiorul Sudanului sau în țările vecine.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă