23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Coreea de Sud, în doliu după tragedia de Halloween

VIDEO: Coreea de Sud, în doliu după tragedia de Halloween

Membrii familiilor șocate au adunat cadavrele, părinții și-au căutat copiii și o țară a căutat răspunsuri duminică, după ce cel puțin 153 de persoane au murit strivite de o mulțime de oameni pe o alee din Coreea de Sud, în timpul festivităților de Halloween.

Pe străzile din Seul, în Coreea de Sud, duminică (30 octombrie), locuitorii depun flori și îi caută pe cei dragi dispăruți, după ce o busculadă de Halloween a ucis cel puțin 153 de persoane într-o zonă aglomerată, unde se aflau cluburi.

O mulțime uriașă care sărbătorea în popularul cartier, Itaewon, a năvălit pe o alee sâmbătă seara, au declarat oficialii de urgență, adăugând că numărul morților ar putea crește.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a vizitat locul unde a avut loc debandada, după ce a declarat duminică o perioadă de doliu național.

El a exprimat condoleanțe victimelor, majoritatea în vârstă de 20 de ani.

A fost primul eveniment de Halloween din Seul din ultimii trei ani care a fost practic lipsit de restricții COVID-19 și de distanțare socială.

Mulți dintre participanții la petrecere purtau măști și costume de Halloween.

“Erau atât de mulți oameni… și a trebuit să mă întorc și să spun mulțimii că nu puteți veni pe aici, oamenii mor, pentru că știam deja cât de rău era, iar oamenii erau atât de nepoliticoși. A durat atât de mult până au ajuns serviciile de urgență,” a spus Nathan Taverniti, martor la debandadă.

Centrele comunitare au devenit facilități improvizate pentru persoanele dispărute, în timp ce familiile și prietenii căutau cu disperare vești despre cei dragi.

Până la prânz, Ministerul de Interne a declarat că cel puțin 90% dintre victime au fost identificate, întârzierile afectând unii cetățeni străini și adolescenți care nu aveau încă cărți de identitate.

Dezastrul este cel mai mortal din țară de la naufragiul unui feribot din 2014, în urma căruia au murit 304 persoane, în principal elevi de liceu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă