-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeVideoVIDEO. Ciocniri între protestatari și poliție după ce premierul Spaniei a fost...

VIDEO. Ciocniri între protestatari și poliție după ce premierul Spaniei a fost reales în funcție

Protestatarii din Madrid au intrat în conflict cu poliția antiemeute joi (16 noiembrie), după ce socialiștii din Spania au ajuns la un acord cu partidul separatist catalan Junts pentru sprijinul guvernamental, care include amnistii pentru persoanele implicate în încercarea eșuată de independență a Cataloniei din 2017.

Parlamentul spaniol votase pentru a-l numi pe Pedro Sanchez prim-ministru pentru un nou mandat, punând capăt unui impas prelungit după alegerile generale neconcludente din iulie.

Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) al lui Sanchez a ajuns la înțelegeri separate cu o serie de partide regionale pentru a obține sprijinul acestora.

Aceasta a inclus un proiect de lege controversat privind amnistia înregistrat luni (13 noiembrie) în parlament, care a înfuriat mulți spanioli și a declanșat proteste în întreaga țară.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Reforma azilelor de bătrâni, promisă în vară nici acum nu e gata

Scandalul azilelor de bătrâni de la începutul lunii iulie care i-a îngrozit avea să fie rezolvat în această toamnă. Premierul promisese că vine cu...

Sute de grefieri protestează în faţa Instanţei supreme

Câteva sute de grefieri de la instanţe şi parchete din toată ţara protestează luni în faţa sediului provizoriu în care funcţionează Înalta Curte de...

Prețul aurului a atins un maxim istoric

Gramul de aur s-a scumpit luni cu 6,9502 lei (2,34%), ajungând la o cotaţie de 303,8212 lei, de la 296,8710 lei, cât anunţase miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă