10.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeVideoVIDEO. Ciocniri între poliție și protestatari din cauza planului de amnistie al...

VIDEO. Ciocniri între poliție și protestatari din cauza planului de amnistie al lui Pedro Sanchez

Protestatarii s-au ciocnit cu poliția în fața sediului socialiștilor spanioli în noaptea de joi spre vineri (9 noiembrie), în timp ce se apropia un acord cu gruparea separatistă catalană Junts, stârnind o stare de spirit febrilă în țară.

Premierul spaniol în exercițiu Pedro Sanchez părea pregătit să obțină un nou mandat după ce Partidul Socialist (PSOE) a obținut sprijinul Partidului Separatist catalan Junts pentru a forma un guvern, într-un acord pe care opoziția din țară l-a condamnat ca fiind “o umilință”.

În acord a fost inclusă o lege care acordă amnistie celor urmăriți penal pentru încercarea Cataloniei de a se separa de Spania, se arată în text.

Poliția a tras cu gloanțe de cauciuc și șase persoane au fost arestate, au declarat autoritățile, în timp ce ofițerii încercau să disperseze demonstrația.

Poliția antidrog a urmărit protestatarii pe o stradă laterală.

Anterior, artificii și alte obiecte au fost aruncate spre poliție în timp ce aproximativ 8.000 de protestatari, potrivit autorităților, au fluturat steaguri spaniole și au manifestat în fața sediului socialiștilor din Madrid.

Bannere pe care scria “Sanchez trădător” au fost ținute de manifestanți în cea de-a șaptea seară de proteste în capitala spaniolă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România, în scădere

În primele zece luni ale acestui an, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 5,3%, comparativ cu perioada similară...

Ultima zi națională a lui Iohannis, zi de glorie pentru Ciolacu. Șeful Guvernului a făcut o “baie de mulțime” la Arcul de Triumf iar...

Aproape 3000 de militari, 130 de mașini blindate și 40 de avioane și elicoptere au participat la parada militară de la Arcul de Triumf,...

Mesajul selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României

Selecționerul echipei naționale de fotbal, Edi Iordănescu, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Naționale a României. În mesajul publicat pe site-ul Federației Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă