6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeVideoUn cartier din Gaza a fost pus la pământ după atacurile aeriene...

Un cartier din Gaza a fost pus la pământ după atacurile aeriene ale Israelului

Imaginile cu drone au arătat clădiri turtite, mocnite și distrugeri în districtul(cartier rezidențial) al-Zahra din Gaza sâmbătă (21 octombrie), la o zi după ce atacurile aeriene israeliene au lovit zona rezidențială, fiind practic la pământ, potrivit Reuters.

Israelul a ripostat la atacurile din 7 octombrie ale militanților Hamas cu cel mai intens bombardament pe care l-a văzut vreodată Gaza.

Enclava, care găzduiește 2,3 milioane de palestinieni, este sub asediu total și o mare parte din infrastructura sa a fost distrusă.

Sâmbătă, premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va „lupta până la victorie”.

Peste 4.100 de palestinieni au fost uciși în contraofensiva Israelului, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, pe fondul unei crize umanitare în creștere.

Videoclipul cu dronă arată distrugeri masive în Gaza

Un videoclip recent, filmat din dronă arată distrugeri masive și semnificative în Gaza, bombardată de trupele israeliene.

Străzi abandonate și stive de moloz au fost vizibile pe zone mari din Gaza joi (12 octombrie), după zile de lovituri continue israeliene, potrivit Reuters.

Multe clădiri au fost fie aplatizate, fie grav avariate, într-un singur cartier, iar fumul cenușiu care se estompează încă se vede ridicându-se din dărâmături.

Israelul a răspuns atacurilor Hamas din weekend, punând sub asediu total enclava, care găzduiește 2,3 milioane de oameni, și lansând de departe cea mai puternică campanie de bombardare din istoria de 75 de ani a conflictului israelo-palestinian.

VIDEO. Amploarea distrugerilor din orașul Gaza

Imagini filmate cu drona arată distrugerile masive din orașul Gaza, în jurul moscheii Al-Garbi din tabăra de refugiați Shati, în timp ce atacurile aeriene israeliene violente au continuat miercuri, 11 octombrie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu: România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru Coeziune şi reforme, Elisa Ferreira. "România are un grad de absorbţie a...

Peste 4 milioane de colete livrate de Sameday România în primele zile de Black Friday

Sameday, compania  de curierat care a introdus livrarea la easybox în România, a înregistrat rezultate remarcabile în cadrul campaniei de Black Friday 2023. Cu...

Deficitul bugetului a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni ale anului în curs, respectiv la 62,81 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă