6.8 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăVideoMii de oameni se îmbarcă cu feriboturile în Dhaka pentru călătoria de...

Mii de oameni se îmbarcă cu feriboturile în Dhaka pentru călătoria de Eid

Mii de oameni s-au îmbarcat cu feriboturile şi trenurile în Dhaka marţi (27 iunie) pentru a sărbători Eid al-Adha, departe de capitala statului Bangladesh, împreună cu familiile lor.

Oamenii s-au înghesuit la chei, gară și autobuz pentru a părăsi orașul, înfruntând uneori ploile puternice, potrivit Reuters.

Eid al-Adha este una dintre cele două sărbători principale ale islamului și marchează pelerinajul anual Haj, când musulmanii își sacrifică animalele pentru a comemora voința lui Ibrahim, sau Avraam, de a-și sacrifica fiul la porunca lui Dumnezeu, împărțind adesea carnea săracilor.

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce Bangladeshul se pregătește pentru un nou ciclon

Mii de persoane au fost evacuate, în timp ce Bangladeshul se pregătește pentru a fi lovit de un nou ciclon.

Autoritățile din Bangladesh organizau recent evacuări în masă a zeci de mii de oameni luni (24 octombrie) înainte ca ciclonul Sitrang să ajungă la uscat, pe fondul temerilor de avariere a caselor și a culturilor și de întrerupere a drumurilor și a rețelelor de energie electrică.

Biroul meteo a prognozat valuri de furtună de până la trei metri (10 picioare) care ar putea inunda locuințele de noroi de-a lungul coastei, ar putea smulge turnurile de comunicații și inunda drumurile, potrivit Reuters.

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce Bangladeshul e gata să fie lovit de un nou ciclon, în golful Bengal, lângă zona Khepupara

Apropiindu-se de Golful Bengal, Sitrang era de așteptat să lovească coasta de sud, lângă zona Khepupara din Barishal-Chittaging, marți (25 octombrie), cu rafale de vânt de până la 88 km (55 mile) pe oră, a transmis biroul pentru vreme.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă