9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăȘtirile zileiMii de persoane au fost evacuate în timp ce Bangladeshul se pregătește...

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce Bangladeshul se pregătește pentru un nou ciclon

Mii de persoane au fost evacuate, în timp ce Bangladeshul se pregătește pentru a fi lovit de un nou ciclon.

Autoritățile din Bangladesh organizau recent evacuări în masă a zeci de mii de oameni luni (24 octombrie) înainte ca ciclonul Sitrang să ajungă la uscat, pe fondul temerilor de avariere a caselor și a culturilor și de întrerupere a drumurilor și a rețelelor de energie electrică.

Biroul meteo a prognozat valuri de furtună de până la trei metri (10 picioare) care ar putea inunda locuințele de noroi de-a lungul coastei, ar putea smulge turnurile de comunicații și inunda drumurile, potrivit Reuters.

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce Bangladeshul e gata să fie lovit de un nou ciclon, în golful Bengal, lângă zona Khepupara


Apropiindu-se de Golful Bengal, Sitrang era de așteptat să lovească coasta de sud, lângă zona Khepupara din Barishal-Chittaging, marți (25 octombrie), cu rafale de vânt de până la 88 km (55 mile) pe oră, a transmis biroul pentru vreme.


Toți oamenii din zonele periculoase de-a lungul centurii de coastă au fost evacuați în locuri mai sigure, a declarat Enamur Rahman, ministrul junior pentru managementul dezastrelor.

Dezastru provocat de cel mai puternic ciclon care a lovit India în ultimii cinci ani

Aproximativ 1,2 milioane de persoane care locuiesc în cele mai vulnerabile zone din Bangladesh au fost evacuate şi mutate în 4.000 de adăposturi, scrie Reuters, potrivit News.ro. Furtuna a distrus mai multe case în oraşul Noakhali, unde un copil în vârstă de 2 ani a fost ucis şi 30 de persoane rănite, potrivit autorităţilor.

În India, oficialii fac estimări ale pierderilor cauzate de ciclon. Presa indiană a raportat că cel puţin 12 oameni au murit în statul Odisha, majoritatea deceselor fiind cauzate de căderi ale arborilor. Mai mult de 1 milion de oameni au fost evacuaţi cu 24 de ore înainte ca ciclonul să lovească uscatul.

Templul Puri de pe coastă a fost parţial distrus, după ce vântul a ajuns vineri la 200 km/h, rupând acoperişuri şi afectând liniile de curent electric. „Distrugerea este inimaginabilă… Puri este devastat”, a declarat Bishnupada Sethi, comisar special, care a precizat că 116 oameni au fost răniţi în întreg statul. Aeroportul Bhubaneswar a fost şi el afectat serios, dar va fi redeschis sâmbătă după-amiază, a spus ministrul indian al aviaţiei. Adăposturi au fost create în şcoli şi alte clădiri sigure, iar printre cei evacuaţi s-au aflat numeroşi turişti.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premierul Ciucă merge în Republica Moldova

Premierul Ciucă merge în Republica Moldova, într-o vizită de lucru, la data de 23 martie 2023. Vizita premierului României la Chișinău intervine după ce noul...

5 sfaturi de la tipsteri pentru amatorii de pariuri sportive în 2023

Numărul pasionaților de sport și de pariuri în România se află într-o continuă creștere. Există din ce în ce mai multe agenții, precum și...

Footprints AI a bugetat investiții de peste 1 milion de euro pentru dezvoltare în 2023

Footprints AI, companie românească ce operează una dintre cele mai avansate platforme de Retail Media din lume, a bugetat investiții de peste 1 milion...
Ultima oră
Pe aceeași temă