8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoMai mulți activiști anti-olimpici simulează o „moarte subită” la Paris

Mai mulți activiști anti-olimpici simulează o „moarte subită” la Paris

O duzină de activiști au organizat sâmbătă (2 decembrie) în centrul Parisului o „ moarte subită” în fața unui magazin oficial al JO Paris 2024 pentru a denunța ceea ce ei spun că este impactul negativ social și de mediu al Jocurilor, potrivit Reuters.

Protestatarii s-au întins pe stradă în haine sportive și s-au prefăcut morți, ținând pancarte cu sloganuri critice la adresa evenimentului.

Activiștii și localnicii s-au adunat recent împotriva construirii unui turn controversat de jurizare pentru competiția olimpica de surfing Paris 2024 din Tahiti, despre care spun ei că ar deteriora coralii, lângă locul concursului.

Măsurile de securitate legate de Jocurile Olimpice sunt, de asemenea, o altă sursă de critici, oponenții denunțând numărul mare de polițiști și soldați care urmează să fie desfășurați și avertizând că supravegherea ar putea încălca drepturile omului.

Deși jucătorii din industrie spun că tehnologia va respecta standardele europene și franceze, utilizarea supravegherii video bazate pe inteligență artificială, printre altele, a provocat o opoziție puternică din partea grupurilor pentru respectarea drepturilor omului.

Prețurile biletelor de metrou din Paris se vor dubla în timpul JO din 2024

Prețurile biletelor de metrou din Paris aproape se vor dubla în timpul JO din 2024, a anunțat președintele regiunii capitalei franceze, adăugând că rezidenții cu permise vor fi protejați de creșterea temporară, iar vizitatorii vor fi plătiți „un preț corect”, potrivit Reuters.

Prețurile biletelor de metrou din Paris aproape se vor dubla în timpul Jocurilor Olimpice din 2024

Un bilet pentru o singură călătorie va costa 4 EUR (4,38 USD) între 20 iulie și 8 septembrie, în creștere față de prețul actual de 2,10 EUR (2,30 USD).

Oficialii spun că rezidenții cu permis lunar sau anual nu vor fi afectați.

„ Este prețul real. Este prețul real și nu este cazul ca navetiștii obișnuiți din regiunea Parisului să plătească pentru asta. Este normal ca vizitatorii să plătească prețul real al creșterii serviciilor transportului public în timpul Jocurilor. Este prețul de plătit pentru succesul acestor Jocuri.”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă