-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeVideoIsraelienii onorează victimele Hamas în aer și pe uscat

Israelienii onorează victimele Hamas în aer și pe uscat

Un moment de reculegere a fost ținut în Israel și nu numai, marți (7 noiembrie), pentru a comemora victimele atacurilor Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și ostaticii încă ținuți în Gaza, potrivit Reuters.

În Ierusalim, municipalitatea a coborât steaguri până la jumătate, în timp ce într-un zbor către Londra, efectuat de compania israeliană El-Al, pasagerii stăteau nemișcați în interiorul avionului.

Într-un centru logistic din Tel Aviv, organizat de grupul de protest Brothers and Sisters in Arms, voluntarii și-au oprit activitatea pentru a cânta imnul național al Israelului, Hatikva, sau în ebraică pentru „speranță”.

Militanții Hamas au năvălit în comunitățile israeliene din apropierea Fâșiei Gaza sâmbătă (7 octombrie), ucigând 1.400 de persoane, luând ostatici peste 240 de persoane și declanșând acțiuni militare israeliene care au costat peste 10.000 de vieți în enclavă, potrivit autorităților palestiniene.

VIDEO. Moment de reculegere. O lună de la atacul Hamas

Locuitorii din Tel Aviv au comemorat victimele atacurilor din 7 octombrie.

Un număr mare de persoane s-au adunat lângă steaguri israeliene și au cântat imnul național, după ce au respectat un moment de reculegere în memoria victimelor.

Militanții Hamas au luat cu asalt sâmbătă (7 octombrie) comunitățile israeliene din apropierea Fâșiei Gaza, ucigând 1.400 de persoane, luând peste 200 de ostatici și declanșând o acțiune militară israeliană care a costat peste 10.000 de vieți în enclavă, potrivit autorităților palestiniene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă