24.1 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeVideoFiul lui El Chapo pledează nevinovat la acuzațiile de droguri venite din...

Fiul lui El Chapo pledează nevinovat la acuzațiile de droguri venite din SUA

Ovidio Guzman, fiul narcotraficantului mexican încarcerat Joaquin „El Chapo” Guzman, a pledat luni nevinovat pentru traficul de fentanil din SUA, la tribunalul federal din Chicago, au declarat procurorii, la trei zile după extrădarea sa din Mexic, potrivit Reuters.

Avocatul apărării, Jeffrey Lichtman, a declarat presei că tânărul Guzman este un „tip sensibil” și se poate confrunta cu „anxietate și depresie”.

Guzman, în vârstă de 33 de ani, este unul dintre cei patru fii ai lui El Chapo, cunoscuți sub numele de „Los Chapitos”, care au moștenit imperiul de trafic al tatălui lor după ce a fost condamnat în 2019 pentru crimă în SUA și acuzații de droguri. „El Chapo” Guzman ispășește o pedeapsă cu închisoarea pe viață în închisoarea de maximă securitate din Colorado.

Guzman a fost arestat pentru scurt timp la Culiacan, în nordul statului Sinaloa, în 2019. Dar președintele Andres Manuel Lopez Obrador a ordonat să fie eliberat după ce sute de oameni înarmați din cartelul Sinaloa au copleșit forțele de securitate din oraș.

Guzman a fost capturat din nou în ianuarie, după o luptă cu multe focuri de armă. SUA au cerut extrădarea lui în februarie.

VIDEO: Ovidio Guzman, unul dintre copiii lui El Chapo, a fost extrădat de Mexic în SUA

Ovidio Guzman, unul dintre fiii lui”El Chapo” Guzman, a fost extrădat în Statele Unite vineri (15 septembrie) pentru a fi judecat. Este acuzat de trafic de fentanyl.

Mexicul l-a extrădat vineri pe Ovidio Guzmán, fiul fostului lider al cartelului Sinaloa “El Chapo” Guzmán, în Statele Unite pentru a fi judecat sub acuzații de trafic de fentanyl într-un tribunal american, un impuls pentru lupta anti-narcotice a lui Biden.

Acesta, în vârstă de 33 de ani, a fost capturat pentru ultima dată în ianuarie după un schimb de focuri intens cu autoritățile mexicane.

Guvernul american a solicitat extrădarea lui Ovidio în februarie.

În timp ce procedurile de extrădare ale traficanților mexicani de droguri pot dura uneori ani, extrădarea lui Ovidio de data aceasta a fost mai rapidă decât cea a tatălui său, care a fost transportat în SUA la puțin peste un an de la ultima sa arestare în 2016.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, și-a exprimat recunoștința față de guvernul mexican.

Într-o declarație, el a spus: “Departamentul de Justiție va continua să-i tragă la răspundere pe cei responsabili de alimentarea epidemiei de opioid care a distrus prea multe comunități din țară.”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Weekend-ul în care se numără păsările

De mai bine de 30 de ani, în primul sfârşit de săptămână din octombrie, pe întregul continent, se desfăşoară EuroBirdwatch, un eveniment anual de...

Vrancart construiește un parc solar cu suport PNRR

Societatea Vrancart SA, cu Dedeman printre acționari, a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Energiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR...

Horoscop 30 septembrie – Schimbări mari pentru mai multe zodii

 Berbec (21 martie - 19 aprilie)Astăzi, Berbecii pot simți o nevoie crescută de a se exprima și de a-și urma pasiunile. Este o...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies