18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Ovidio Guzman, unul dintre copiii lui El Chapo, a fost extrădat...

VIDEO: Ovidio Guzman, unul dintre copiii lui El Chapo, a fost extrădat de Mexic în SUA

Ovidio Guzman, unul dintre fiii lui”El Chapo” Guzman, a fost extrădat în Statele Unite vineri (15 septembrie) pentru a fi judecat. Este acuzat de trafic de fentanyl.

Mexicul l-a extrădat vineri pe Ovidio Guzmán, fiul fostului lider al cartelului Sinaloa “El Chapo” Guzmán, în Statele Unite pentru a fi judecat sub acuzații de trafic de fentanyl într-un tribunal american, un impuls pentru lupta anti-narcotice a lui Biden.

Acesta, în vârstă de 33 de ani, a fost capturat pentru ultima dată în ianuarie după un schimb de focuri intens cu autoritățile mexicane.

Guvernul american a solicitat extrădarea lui Ovidio în februarie.

În timp ce procedurile de extrădare ale traficanților mexicani de droguri pot dura uneori ani, extrădarea lui Ovidio de data aceasta a fost mai rapidă decât cea a tatălui său, care a fost transportat în SUA la puțin peste un an de la ultima sa arestare în 2016.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, și-a exprimat recunoștința față de guvernul mexican.

Într-o declarație, el a spus: “Departamentul de Justiție va continua să-i tragă la răspundere pe cei responsabili de alimentarea epidemiei de opioid care a distrus prea multe comunități din țară.”

Tânărul Guzmán a fost arestat pentru scurt timp în 2019.

Dar a fost eliberat la ordinele președintelui mexican de la acea vreme pentru a evita vărsarea de sânge.

Departamentul de Stat a oferit o recompensă în valoare de milioane de dolari pentru informații care ar duce la arestarea sau condamnarea lui Ovidio Guzmán și a trei dintre frații săi.

Documentele judecătorești spun că ei ar fi controlat operațiuni extinse de trafic cu fentanyl, o substanță extrem de adictiv care ucide aproape 200 de americani în fiecare zi și ar fi obținut profituri de sute de milioane de dolari prin “inundarea” Statelor Unite cu acest drog.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă