6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoAustin promite „toate acțiunile necesare” după uciderea a trei soldați din trupele...

Austin promite „toate acțiunile necesare” după uciderea a trei soldați din trupele americane

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a promis luni că Statele Unite vor lua „toate măsurile necesare” pentru a apăra trupele americane, în timp ce și-a exprimat indignarea și tristețea pentru atacul de duminică cu drone al militanților susținuți de Iran, care a ucis trei militari americani și a rănit alți zeci, potrivit Reuters.

 „ Permiteți-mi să încep cu indignarea și tristețea mea (pentru) moartea a trei trupe americane curajoase în Iordania și pentru celelalte trupe care au fost rănite”, a spus Austin la Pentagon.

„Eu și președintele nu vom tolera atacurile asupra forțelor americane și vom lua toate măsurile necesare pentru a apăra SUA și trupele noastre”, a spus el.

Austin a mai spus că s-a simțit bine ca să se întoarcă la Pentagon după ce a fost internat pentru tratamentul cancerului de prostată, unde a dezvoltat o infecție.

Secretarul apărării, în vârstă de 70 de ani, a declanșat o reacție politică majoră la începutul acestei luni pentru că nu a dezvăluit acea spitalizare timp de câteva zile.

VIDEO. Prima apariție publică a lui Austin de la spitalizare

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a participat marți (23 ianuarie), de la domiciliul său, la o reuniune virtuală privind nevoile militare ale Ucrainei, în timp ce șeful Apărării continuă să se recupereze după complicațiile tratamentului pentru cancerul de prostată care a dus la spitalizarea sa secretă.

Deși conferința virtuală de marți marchează primul angajament public al lui Austin, acesta nu va desfășura o conferință de presă alături de generalul american de rang înalt, un lucru obișnuit după întâlnirile lunare care reunește lideri din domeniul apărării din peste 50 de țări.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat la Centrul medical militar național Walter Reed din Maryland la 22 decembrie pentru a trata un cancer de prostată. El s-a întors la spital la 1 ianuarie din cauza unor complicații, inclusiv o infecție a tractului urinar.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...
Ultima oră
Pe aceeași temă