15.6 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiApa a inundat străzile din Oman după ploi abundente

Apa a inundat străzile din Oman după ploi abundente

Apa a inundat străzile diferitelor orașe din Oman marți (28 martie), în timp ce localnicii au asistat la scenele petrecute pe trotuare și în fața clădirilor.

Videoclipurile încărcate online arată fluxuri de apă de la inundații, maro noroioasă, care au ocupat rapid drumurile din orașul Nizwa, din nord-estul orașului, potrivit Reuters.

Ploile abundente au căzut continuu de luni (27 martie) seara până marți după-amiaza în North Al Batinah, Musandam și Al Dhahirah, potrivit rapoartelor din presa locală care citează autoritățile meteorologice.

Bashar al-Assad a ajuns în Oman pentru un nou început de apropiere cu țările arabe

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a vizitat luni Sultanatul Oman, o premieră în doisprezece ani de război în Siria, într-un moment în care Damascul îşi intensifică încercările de apropiere de ţările arabe după cutremurul devastator, notează AFP.

Mediator discret, dar important pe scena diplomatică, Oman este una dintre puţinele ţări arabe, şi singura din Golf, care a menţinut mereu relaţii diplomatice oficiale cu Damascul de la începutul războiului din Siria în 2011.

„Sultanul (Haitham) şi preşedintele sirian au purtat discuţii oficiale”, a anunţat pe Twitter Ministerul de Externe de la Muscat.

Sultanul a reiterat „sincerele sale condoleanţe preşedintelui şi poporului sirian frate”, după cutremurul care a făcut peste 44.000 de morţi în Turcia şi Siria.

Sultanul Haitham l-a asigurat pe Bashar al-Assad de angajamentul său în „sprijinirea fraţilor săi pentru a depăşi repercusiunile acestui dezastru natural”, a adăugat ministerul pe Twitter, postând fotografii cu cei doi şefi de stat.

„Regiunea are acum multă nevoie de rolul jucat de Oman (…) pentru a consolida legăturile dintre statele arabe pe baza respectului reciproc”, a declarat Bashar al-Assad, care a salutat şi „politicile echilibrate” ale ţării, potrivit la un comunicat al preşedinţiei, conform agerpres.ro.

Bashar al-Assad este într-o vizită în Sultanatul Oman, el fiind oaspete și în Emiratele Arabe Unite în 2022

Vizite ale unor înalţi responsabili din ambele ţări au mai avut loc, dar aceasta este prima întâlnire oficială la acest nivel. Aceasta este a doua vizită a lui Bashar al-Assad într-o ţară arabă după Emiratele Arabe Unite în 2022.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de...

Românii au tendința de a fi reticenți la riscuri financiare și le lipsește educația și cultura financiară

Românii au o cultură scăzută pentru investiții pe piața de capital și sunt reticenți la riscuri financiare. În general, în România, piața bursieră nu...

Zelenski crede că ruperea barajului Kahovka este „o bombă ecologică de distrugere în masă”

Preşedintele Volodimir Zelenski a descris marţi seara ruperea barajului Kahovka din sudul Ucrainei drept "o bombă ecologică de distrugere în masă" şi a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă