5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăTehnologieRomânii cumpără cele mai multe mașini electrice

Românii cumpără cele mai multe mașini electrice

Românii cumpără cele mai multe mașini electrice, dintre toți cetățenii statelor Uniunii Europene.

Pe primele trei luni ale anului 2022, în România s-a înregistrat o creștere de 408 la sută a vânzărilor de automobile electrice. Aceasta a fost cea mai puternică creştere procentuală dintre toate țările membre UE.

În România s-au cumpărat 2108 automobile electrice în primul trimestru din anul 2022. Drept comparație, acum un an, în trei luni, în România se cumpăraseră 415 automobile electrice. În ianuarie 2022, în România erau înmatriculate 12.883 de automobile electrice.

În România, creșterea vânzărilor pe acest sector poate fi corelată și cu apariția noului model Dacia Spring, acesta fiind un automobil electric de mici dimensiuni, special conceput pentru oraș. Modelul Dacia Spring a fost pus în vânzare în iunie 2021. De asemenea, în decembrie 2021, în România a fost lansată și o mașină electrică de familie.

Apare concurență între mașini electrice și automobile hibrid

Automobilele full electric au ajuns în anul 2022 la zece la sută din piaţa auto a UE. Acum un an, aceste vehicule aveau doar cinci la sută din piață. Automobilele hibride plug-in au acum o cotă de piaţă de 8,9 la sută.

Pe ansamblul UE, vânzările de automobile electrice, în primul trimestru al anului 2022, au crescut cu 53,4 la sută.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România în Schengen: Cătălin Predoiu a discutat cu ambasadoarea Regatului Suediei, Therese Hyden

Poziţia Guvernului de la Stockholm de susţinere a intrării României în spaţiul Schengen, Legile Justiţiei şi activitatea procurorilor din România care anchetează infracţiuni din...

Ce țări cheltuiesc cel mai mult pe masa de Crăciun? Analiză eToro

Familiile din Germania se pot confrunta în acest an cu una dintre cele mai scumpe mese de Crăciun din lume, potrivit unui studiu realizat...

CarVertical: Ce culori de mașini se vând cel mai bine, dar și cel mai greu

"Câte case, atâtea obiceiuri" este o expresie populară care punctează un lucru fundamental – oameni diferiți preferă lucrurile diferit. Lucru la fel de adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă