32.1 C
București
marți, 11 iunie 2024
AcasăTehnologieMașina electrică de familie se vinde în România

Mașina electrică de familie se vinde în România

Mașina electrică de familie se vinde în România și a fost lansată, joi seară, la București. A putut fi admirat, la lansare, doar un singur exemplar, încă neînmatriculat. Noul automobil este full electric și poartă marca Skywell.

Modelul expus se numește Skywell ET5.

Foto Mihai Diac

Noul automobil este produs în China, ca și Dacia Spring, care deja circulă pe șoselele din România. Deși ambele mașini au propulsie complet electrică, diferențele între ele sunt uriașe.

Foto Mihai Diac

Skywell ET5 este definit de producător ca un SUV full electric. O caracterizare mai bună ar putea fi cea de mașină de familie, în condițiile în care, spre deosebire de alte modele SUV, nu are tracțiune 4×4 ci doar pe roțile din față. În schimb, atât spațiul pentru pasageri cât și volumul portbagajului sunt generoase, ca la orice SUV. Hayonul are deschidere electrică.

Cutia de viteze este automată.

Foto Mihai Diac

Mașina electrică de familie are autonomie 400 de kilometri

Datele oficiale indică o autonomie de 400 kilometri mixt (WLTP) și 456 km City Drive. Pentru o mașină electrică, este foarte bine. Mai ales în condițiile în care România are încă prea puține stații de încărcare.

Foto Mihai Diac

Prețul de vânzare pentru Skywell ET5 pornește de la 39.980 euro. Acest preț include TVA și este valabil prin Programul Rabla. În leasing, rata pornește de la 499 euro / lună.

Automobilul Skywell este adus în România de compania Visual Fan SA, deținătoarea brandului Allview, companie care își face acum debutul pe piața auto.

Foto Mihai Diac

“Deși tatonăm această idee de business de peste doi ani, acum am decis că este momentul să ne lansăm în industria mașinilor electrice, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre tehnologie și inovație. Decizia de aderare la industria vehiculelor electrice pune în mișcare strategia de dezvoltare a grupului Visual Fan din următoarea decadă. Astfel ne dorim să transmitem o nouă viziune strategică”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Situația Financiară a Partidelor Politice în Campania pentru Alegerile Europarlamentare și Locale

Analiza Veniturilor și Cheltuielilor Declarate de Principalele Partide și Candidați din România se regăsește in raportul publicat de Expert Forum. Puncte Cheie: Alegeri Europarlamentare: Venituri raportate până...

Radu Drăgușin, primele declarații din cantonamentul naționalei din Germania

Radu Drăguşin, cel mai scump fotbalist român din toate timpurile,a declarat că obiectivul echipei naționale la EURO 2024 este ieșirea din faza grupelor. Fotbalistul legitimat...

Klaus Iohannis, la Summitul B9 de la Riga: ,,Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre”

Îmbunătăţirea securităţii pe Flancul Estic al NATO, mai ales în regiunea Mării Negre. Astfel, vom întări securitatea regională şi euroatlantică şi a tuturor celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă