23.6 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăTehnologieDe ce ai nevoie de un aer condiționat și care sunt beneficiile...

De ce ai nevoie de un aer condiționat și care sunt beneficiile acestuia?

Ești unul dintre proprietarii de locuințe care nu au instalat încă un aparat de aer condiționat sau modelul pe care îl deții în prezent este învechit? Standardele din industrie arată că sistemele de aer condiționat cu o vechime mai mare de 10-12 ani pot funcționa cu o tehnologie mai veche, care consumă multă energie sau, dacă nu sunt întreținute corespunzător, este foarte probabil să aibă piese uzate care scad eficiența.

 Există atât de multe motive întemeiate pentru a instala un aer conditionat sau pentru a-l înlocui pe cel vechi. Îți prezentăm mai jos beneficiile unui aer condiționat nou:

  1. Mediu confortabil indiferent de anotimp. Aerul condiționat a permis pentru prima dată oamenilor din regiunile cu temperaturi ridicate să se bucure de un mediu confortabil chiar și pe timp de vară. Gradele din locuințe pot fi menținute astfel la un nivel convenabil, indiferent de temperatura exterioară. Este cea mai bună metodă de a te lupta cu căldura infernală de vară.
  2. Beneficii pentru sănătate. Aerul cald și nefiltrat poate exacerba problemele respiratorii, alergiile, problemele sinusale și mobilitatea limitată. Persoanele care suferă de aceste afecțiuni consideră că aerul rece filtrat le ameliorează disconfortul și simptomele de alergie. Pentru persoanele cu probleme cardiace sau alte afecțiuni medicale grave, un mediu răcoros poate fi esențial. De asemenea, filtrele sistemului de răcire blochează alergenii, praful și alte particule din aer.
  3. Reduce umiditatea. Umiditatea excesivă poate provoca la fel de mult disconfort ca și temperaturile ridicate. Aerul condiționat favorizează îndepărtarea surplusului de vapori de apă din aer, oferind un nivel optim de umiditate în interiorul încăperii.
  4. Îmbunătățește puterea de concentrare. Fie că te pregătești pentru un examen sau pentru o prezentare importantă la serviciu, se știe că temperaturile ridicate împiedică o concentrare completă. Mediul ambiental perfect oferit de un aparat de aer condiționat va contribui din plin la creșterea productivității și a concentrării.
  5. O calitate a somnului mai bună. Să dormi într-un mediu descris de căldură excesivă cu siguranță nu este foarte plăcut, provocând transpirație și calitate slabă a somnului. Sistemele de aer condiționat sunt cu siguranță soluția la această problemă. Nu numai că vei avea parte de o calitate mai bună a somnului cu o temperatură perfectă în casă, dar ai mai multe șanse să te trezești într-o stare de bună dispoziție.

Recomandări

Pe germanquality.ro găsești aparate de aer condiționat din gama Radox. Acestea au la bază tehnologia INVERTER, ce presupune adaptarea temperaturii din încăpere fără a fi necesară oprirea și repornirea periodică a compresorului. Compresorul nu se oprește, ci funcționează la capacitate maximă până când temperatura este adusă la un nivel optim, ulterior viteza fiind diminuată automat. Acest lucru determină reducerea consumului de energie și implicit facturi mai mici la energia electrică. Modelul beneficiază, de asemenea, de control Wi-Fi, display LED și control la distanță prin intermediul aplicației dedicate SmartLife – SmartHome.

Radox – GQS German Quality

Un aspect de care trebuie să ții cont pentru ca aparatul tău de aer condiționat să funcționeze la adevărata lui capacitate și să îți ofere toate beneficiile enumerate mai sus este curățarea periodică a filtrelor, ce trebuie realizată doar în mod profesionist.

Cele mai citite

Năpasta, răscruce între realul si mitologicul romanesc

Saga și odiseea unei femei puternice, la răscrucile dintre real și fantastic, între lumină și întuneric, între dreptate și nedreptate, nevoită de destin și de...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă Cosmin Marinescu

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă profesorul universitar Cosmin Marinescu, consilier al președintelui Iohannis. "În lumea interconectată și societatea digitalizată de astăzi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă