14.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

VIDEO. Un deputat PNL intră în grevă japoneză şi ameninţă cu greva foamei. Protestul său vizează nealocarea de fonduri pentru Alba Iulia

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, miercuri, că va intra în grevă japoneză, de săptămâna viitoare, iar de la începutul sesiunii următoare, în septembrie, va intra în greva foamei, arată Mediafax. El a ales acest fel de protest din cauza faptului că nu s-au alocat fonduri pentru Alba Iulia, în cadrul proiectului privind Centenarul Unirii.

„De la cea mai înaltă tribună a Parlamentului vă anunţ că începând de săptămâna viitoare voi intra în grevă japoneză, iar la începutul sesiunii, din septembrie, dacă Guvernul <Grindeanu Zero> va aloca zero bani pentru Alba Iulia, o să-mi rezerv dreptul de a protesta în greva foamei spre dispreţul dumneavoastră”, a spus Florin Roman, în plenul Camerei.

El a acuzat, anterior, faptul că PSD, ALDE şi UDMR sabotează proiectele destinate Centenarului Unirii.

„Coaliţia PSD – ALDE – UDMR şi-a făcut un obiectiv din a sabota toate proiectele care vizează Centenarul Unirii. În cadrul şedinţei comune a Comisiilor pentru administraţie şi cultură ale Camerei Deputaţilor, această coaliţie a respins în bloc toate amendamentele depuse de mine la proiectul privind <Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918>. Aceste amendamente vizau realizarea Monumentului Unităţii Naţionale în municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, lucrări de reabilitare la Sala Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, precum şi lucrări de reabilitare şi consolidare la Muzeul Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018", a precizat deputatul liberal într-un comunicat de presă remis în cursul zilei de marţi.

El a criticat şi faptul că majoritatea parlamentară i-a respins un amendament.

„Niciunul dintre aceste amendamente menite să contribuie la aniversarea în condiţii onorabile a Centenarului Marii Uniri nu a fost adoptat, semn că actuala putere nu dă nici doi bani pe evenimentul aniversar de anul viitor sau pe actul istoric al Marii Uniri. Solicit coaliţiei aflate la putere şi Guvernului Grindeanu să prezinte public proiectele destinate Centenarului Unirii, finanţarea de care beneficiază de la buget, precum şi termenele pentru finalizarea lor”, a mai precizat Roman, în comunicatul citat.

Ultima oră
Pe aceeași temă