0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăTechVideo. Cum arată avionul supersonic silențios X-59 QueSST, al NASA

Video. Cum arată avionul supersonic silențios X-59 QueSST, al NASA

NASA a publicat o înregistrare video care arată progresele înregistrate de Lockheed Martin (LM) în construcția avionului supersonic de testare X-59 QueSST al NASA, la fabrica Skunk Works a companiei LM.

Acest time-lapse reprezintă fabricarea primului avion supersonic silențios X-59 Quiet SuperSonic Technology, sau QueSST. Imaginile redau progresele începând cu mai 2019 până în iunie 2021. Ancestea includ fuziunea secțiunilor sale principale – aripa, ansamblul cozii și fuselajul sau secțiunea din față. Primul zbor al aeronavei X-59 QueSST este planificat pentru 2022.

Aeronava X-59 QueSST (Quiet SuperSonic Technology) este construită pentru a demonstra că, prin combinarea unei noi forme aerodinamice, a unei noi configurații a motorului și a unor comenzi video, agenția poate reduce cantitatea de zgomot generată în cazul unui avion supersonic. Fabricarea aeronavei X-59 Quiet Supersonic Technology marchează un moment important pentru călătoriile comerciale supersonice deasupra solului. Acestea vor fi aduse cu un pas mai aproape de realitate.

X-59 va fi folosit pentru a colecta date privind răspunsul comunității cu privire la acceptabilitatea zgomotului sonic generat de aeronavă. NASA va putea astfel să stabilească un standard de zgomot supersonic comercial acceptabil pentru a anula reglementările actuale care interzic călătoriile supersonice deasupra solului.

X-59 este proiectat să zboare la 55.000 de picioare la o viteză de aproximativ 940 mph. De asemenea, el va putea să genereze un sunet la fel de puternic ca cel al închiderii ușii unei mașini. 75 de decibeli de nivel perceput (PLdB), în loc de un “boom” sonic.

Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă