11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăTechUPDATE. VIDEO. Ponta, desemnat candidat la Preşedinţie la Congresul Extraordinar de la...

UPDATE. VIDEO. Ponta, desemnat candidat la Preşedinţie la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia. Ponta: Mi-am pus haina de președinte

UPDATE. Victor Ponta și-a început discursul:” Până acum am stat în haină de premier, acum mi-am pus haina de preșdinte. Sunt pregătit să vă vorbesc de proiectul nostru”

E ultimul congres în care sunt președintele dumneavoastră. Anul viitor vreau să mă invitați ca președintele României la Congresul PSD.

Cred în două lucruri care sunt pilonii programului meu prezidenția. Cred că România are nevoie de o schimbare dusă până la capăt.  

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/39860d17e0b324a3344569b3ba80244f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Am dovedit prin fapte să le arătăm că putem să ne schimbăm noi, am devenit mai buni. Sunt mândru.PSD este cu adevărat partidul care s-a schimbat cel mai mult.

Cred și îmi doresc ca românii să aibă încredere ca în 2018 când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire să arătăm că putem să fim uniți.

Ponta a vorbit și despre reducerea CAS-ului care a fost realizată pe timpul mandatului său.

Victor Ponta a mai subliniat faptul că România trebui să fie independentă din punct de vedere energetc. 

Ponta a mai spus că în vizitele din China și Germania a fost primit cu gardă militară.

Victor Ponta a primit un steag de la o doamnă. Premierul a subliniat că este mândru că are un steag al României la Alba Iulia. Apoi, șeful PSD a explicat că este greu, ca premier, să lucrezi cu un președinte care te sabotează si că el, ca președinte, va lucra cu un guvern ales de români.

UPDATE.  Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat vineri că social-democraţii au nevoie de peste cinci milioane de voturi pentru a da preşedintele României, el întrebându-i pe delegaţi dacă sunt în stare să le obţină.

El a mai spus că înainte de Congresul PSD din 2010, în care Victor Ponta a fost ales liderul partidului, a avut o discuţie cu acesta, ultimul punct fiind candidatura acestuia la Preşedinţia României.

„Acum 4 ani şi 7 luni am avut o lungă discuţie cu Victor Ponta, am discutat ce credem că ar trebui făcut. Era înainte de congresul din 2010. Dumnezeu ne-a ajutat ca tot ce am stabilit atunci să se realizeze. Ultimul punct a fost ca Victor Ponta să ajungă preşedinte”, a spus Dragnea.

UPDATE. Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidenţiale, după ce în alegerile interne s-au contabilizat 68 de voturi „împotrivă” şi 182 de abţineri, informează Mediafax.

În cadrul acestui scrutin intern, au fost consulaţi 414.917 membri de partid, care s-au exprimat prin vot.

Astfel, din 414.917 membri consultaţi, 414.667 au votat „pentru”, 68 au votat „împotrivă”, iar 182 s-au abţinut.

Procesul verbal a fost citit în cadrul Congresului extraordinar, condus de la Alba Iulia de căre preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Fiecare vicepreşedinte regional a intrat în direct cu colegii de la Alba Iulia pentru a prezenta rezulatele scrutinului din regiunea sa.

—-

UPDATE. Vicepremierul Gabriel Oprea, prezent la Congresul de la Alba Iulia a declarat că Victor Ponta are obligația să ajungă președintele României și că va fi susținut de tineri.

—-

Victor Ponta este validat prezidențiabil, vineri, la Alba Iulia, în cadrul Congresului extraordinar al PSD. Peste 1.000 de delegați ai PSD Alba sunt prezenți la evenimentul de  de validare a candidaturii la Preşedinţie a liderului social-democraţilor.

Înaintea începerii Congresului PSD au avut loc conferinţele judeţene ale filialelor PSD, în sistem de videoconferinţă. Aproximativ 30.000 de social-democraţi au validat decizia Consiliului Naţional din 29 iulie, de la Craiova, conform căreia Victor Ponta va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Lansarea oficială a candidatului PSD în cursa pentru Cotroceni este programată pentru 20 septembrie, dată care coincide cu ziua de naștere a liderului social-democrat, informează Agerpres.

—-

 PSD Bucureşti a aprobat, vineri, rezoluţia Consiliului Naţional lărgit al partidului care a avut loc la Craiova, prin care se angajează să susţină candidatura preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta, în alegerile prezidenţiale, potrivit Mediafax.

"Consiliul Naţional lărgit al PSD ia act de decizia preşedintelui PSD, Victor Ponta, de a candida la funcţia de preşedinte al României. Organizaţiile PSD de la toate nivelurile susţin candidatura acestuia şi se angajează să întreprindă toate acţiunile de organizare şi mobilizare a membrilor în vederea câştigării alegerilor prezidenţiale", se arată în rezoluţia stabilită în Consiliul Naţional de la Craiova şi care a fost votată de Conferinţei PSD Bucureşti, organizată vineri la Romexpo.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă