24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăTechTraian Băsescu: Singura soluţie ca PSD să nu se urce cu picioarele...

Traian Băsescu: Singura soluţie ca PSD să nu se urce cu picioarele pe coduri este formarea unei comisii speciale

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat că ”singura soluţia ca PSD să nu se urce cu picioarele” pe Codul Penal şi Codul de Procedură Penală este formarea unei comisii speciale. Din punctul său de vedere, această comisie ar trebui să aibă doi reprezentanți de la fiecare partid și susţine că nu doreşte ”ca modificările să fie făcute prin comisia juridică, unde PSD are o majoritate zdrobitoare”, potrivit News.ro.

Traian Băsescu a spus că PMP nu doreşte ca modificările la coduri să fie făcute prin comisia juridică, ”unde PSD are o majoritate zdrobitoare, caz în care opoziţia nu ar avea mare lucru de făcut”. 

”Am socilitat, potrivit regulamentului celor două camera reunite, formarea unei comisii speciale cu doi reprezentanţi de la fiecare partid. Această comisie ar urma să aibă 13 membri. Câte doi de la PSD, ALDE, UDMR, PNL, USR şi PMP, câte un senator şi un deputat de la fiecare partid şi un reprezentant al minorităţilor de la Camera Deputaţilor. Opoziţia ar avea mult mai multe şanse de a modifica în mod real Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Este singura soluţia ca PSD să nu se urce cu picioarele pe coduri. Noi dorim modificarea codurilor, dar nu de dragul de a le modifica, ci pentru că ne obligă Curtea Constituţională. Sunt 40 de articole neconstituţionale“, a afirmat Traian Băsescu.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 130. Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina

Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse s-au înregistrat într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina. Rusia sugerează că a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă