17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăTechTraian Băsescu, despre înregistrarea video difuzată de Sebastian Ghiţă: Eu nu am...

Traian Băsescu, despre înregistrarea video difuzată de Sebastian Ghiţă: Eu nu am ştiut că cineva înregistrează. Marea problemă este dacă cel care a făcut-o avea un mandat de la o instituţie a statului

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut, joi, noi precizări cu privire la înregistrarea difuzată de Sebastian Ghiță, în care șeful PMP vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, cauză în care a fost condamnat Dan Voiculescu. Astfel, Băsescu a precizat că nu știa că a fost înregistrat, „marea problemă” fiind dacă înregistrarea a fost făcută în baza unui mandat de la o instituţie a statului, potrivit Mediafax.

 „În primul rând, eu nu am ştiut că cineva înregistrează şi nu ştiu dacă a fost Sebastian Ghiţă sau altcineva. În al doilea rând, nu am autorizat pe nimeni ca dacă a înregistrat ceva să facă publice acele discuţii private şi în al treilea rând marea problemă este dacă cel care m-a înregistrat m-a înregistrat având un mandat de la o instituţie a statului sau a făcut-o din proprie iniţiativă”, a spus Traian Băsescu, întrebat despre înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă

El a negat orice implicare în dosarul lui Voiculescu. „Eu cred că pedeapsa pe care a primit-o Voiculescu este una corectă. Dacă este ceva de discutat, este dacă au fost atraşi în proces toţi cei care au participat la spălarea de bani din Cipru”, a mai afirmat Traian Băsescu.

În urma difuzării înregistrării, procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat pentru fapte de abuz în serviciu, fiind deschis un dosar penal.

Miercuri, Traian Băsescu a precizat că nu neagă înregistrarea, însă el a atras atenția că anumite informații au fost scoase din context.

 „(Sebastian Ghiţă-n.r.) afirmă gratuit. În primul rând, nu neg înregistrarea. În al doilea rând, este o înregistrare editată în care sunt scoase din context foarte multe lucruri. În al treilea rând, eu spun lucrurile acestea peste tot. Le-am spus într-un fel sau altul şi la televiziuni, le spun şi în discuţii cu oamenii pentru a-i face să înţeleagă că s-a ajuns prea departe cu puterea discreţionară a doi oameni, unul de numeşte Coldea şi altul se numeşte Kovesi”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru Mediafax, solicitat să comenteze înregistrarea publicată de România TV.

Traian Băsescu a afirmat că Dan Voiculescu a fost judecat corect, însă, dosarul nu a fost complet investigat. „Dacă mă întrebaţi pe mine, Voiculescu a fost judecat corect. Despre Adrian Sârbu nu ştiu nimic. Sigur, dosarul lui Voiculescu nu a fost complet investigat”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai precizat că Sebastian Ghiţă „este un om care încearcă să se apare în felul acesta”. Întrebat dacă acest demers îl va ajuta pe Sebastian Ghiţă, Băsescu a răspuns: „Sincer, nu cred”.

Fostul deputat a prezentat o înregistrare în care interlocutor este fostul preşedinte Traian Băsescu care spune că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.


 

Citește și: Camelia Bogdan îi răspunde lui Traian Băsescu: Când Voiculescu a fost condamnat, îi convenea ca magistrații să dispună confiscarea de la cei care comit ilegalități. Acum nu îi mai convine

„Judecătoarea de la Curtea de Apel București a reacționat, marți, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a susținut, într-o nouă înregistrare video, că ea, împreună cu adjunctul șefului SRI, Florian Coldea, ar fi aranjat condamnarea lui Dan Voiculescu, iar  Traian Băsescu ar avea informații cu privire la modul s-a petrecut acest lucru”… citește continuarea AICI.


Totodată, el a prezentat o înregistrare în care interlocutor ar fi chiar fostul preşedinte, care afirmă că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.  Din înregistrare reiese că de informații ar fi avut cunoștință și adjunctul șefului SRI, Florian Coldea.


Citește și: Sebastian Ghiță a apărut din nou la televizor și susține că Traian Băsescu ar cunoaște nedreptăți din Justiție: Să vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii

„Fostul deputat Sebastian Ghiță, dispărut de la domiciliu și căutat de poliție în toată România, susține, într-o nouă înregistrare video, că în ultimii zece ani “multor persoane” li s-au făcut nedreptăți în justiție.”…citește continuarea aici.


 

 

Cele mai citite

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Iohannis reacționează la vestea tragică din Slovacia. “Sunt șocat să aflu”

Klaus Iohannis s-a declarat șocat de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. "Şocat să aflu de faptul că prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico,...

Lawrence Wong a depus miercuri jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al Singapore

Lawrence Wong a depus jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al statului Singapore și este doar al patrulea lider de la independență, încheind...
Ultima oră
Pe aceeași temă