13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăTechTabăra Orban domină conducerea PNL

Tabăra Orban domină conducerea PNL

32 din cei 37 de membri ai noului Birou Executiv al PNL, aleși de Consiliul Național, au fost susținuți de Ludovic Orban, nou președinte al liberalilor.

Astfel, toți cei patru prim-vicepreședinți ai partidului provin din tabăra Orban. Ilie Bolojan (primarul din Oradea) a fost ales prim-vicepreşedinte pe strategii politice, Raluca Turcan (Sibiu) – comunicare, Iulian Dumitrescu (Prahova) – mediul de afaceri şi societate civilă, iar Mircea Hava (Alba) – relaţii internaţionale. Secretar general a fost ales deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău. El este fost membru PDL și este un susținător vocal al referendumului inițiat de Coaliția pentru familie.

Tabăra Orban domină și lista celor 16 vicepreședinți. Printre aceștia se numără Gheorghe Falcă, Vlad Nistor, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîțu, Victor Paul Dobre sau Răducu Filipescu.

Au existat și câteva excepții. Dan Motreanu a fost ales vicepreședinte PNL în ciuda faptului că susținătorii lui Orban au primit indicații să nu îl voteze. Motreanu l-ar fi lăsat pe Orban să înțeleagă că i s-ar putea alătura, părăsind tabăra Bușoi, dar a rămas alături de perdant, fără a-l anunța și pe Orban.

Fără susținerea lui Orban au pătruns în conducerea centrală și lideri greu de contracarat în zonele lor precum Marian Petrache (București-Ilfov) sau Gigel Știrbu (Oltenia).

Biroul Executiv al PNL este compus din președintele partidului, 8 prim-vicepreședinți, un secretar general, 16 vicepreședinți (8 aleși pe domenii și 8 pe zone) și 16 membri. (Romulus Georgescu)

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă