26 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăTechRaluca Turcan, despre referendum: Dacă rămâne în stand-by, este o măsură de...

Raluca Turcan, despre referendum: Dacă rămâne în stand-by, este o măsură de precauție împotriva abuzurilor

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri seara că amânarea referendumului propus în urma cu peste o lună de către președinte, ar fi o măsură de precauție împotriva unor abuzuri din partea majorității PSD-ALDE, potrivit Agerpres.

„În primul rând, nu este o informație confirmată oficial, în același timp instrumentul democratic al referendumului trebuie folosit atunci când poate să producă și efecte. În momentul de față, asistăm la o calmare a spiritelor și cel puțin o mimare a înțelegerii din partea guvernanților că democrația nu este alternativă și că interesele cetățenilor trebuie să fie mai presus de interesele unei singure persoane. Eu sunt sceptică cu privire la faptul că majoritatea PSD-ALDE a renunțat complet la ideea folosirii și demolării justiției și cred că referendumul, dacă rămâne în momentul acesta în stand-by, este ca o măsură de precauție împotriva unor abuzuri”, a spus Raluca Turcan, la Digi 24.

Ea a afirmat că cei din coaliția de guvernare fac un joc politic declarând că referendumul ar trebui organizat.

„Eu cred că este un joc politic din partea celor care s-au aflat în coaliția care a susținut OUG 13 și cred că este și o modalitate de distragere a atenției pentru că vina a fost la ei, a fost o acțiune cu premeditare, o acțiune în total dispreț față de interesul public și care încălca principiul fundamental european. (…) Din nefericire, dl. Dragnea — pentru că domnia sa a fost generatorul întregii lovituri politice, acum încearcă să folosească acest pretext al neimplementării imediate a referendumului pentru a mușamaliza în plus lovitura pe care a dat-o”, a susținut liderul PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă