15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechPNL ar avea majoritatea în Parlament dacă duminică s-ar organiza alegeri

PNL ar avea majoritatea în Parlament dacă duminică s-ar organiza alegeri

Noul Partid Naţional Liberal este pe primul loc în preferinţele românilor. Dacă în această duminică ar fi organizate alegeri parlamentare 44,2% dintre români ar vota noul PNL în timp ce pentru Alianță PSD-UNPR-PC ar vota 37,4%, se arată într-un sondaj Inscop realizat în perioadă 5 – 10 februarie 2015 pentru ziarul Adevărul. Potrivit sondajul, în ultimele două luni PNL a crescut în preferinţele românilor (44,2% față de 41,7% în decembrie anul trecut) în timp ce Alianţa de la guvernare a scăzut. (37,4% faţă de 38,8% în decembrie 2014)

Sondajul mai arată că şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a pierdut puţin în preferinţele românilor şi ar obține 5% față de 5,1% în ultima luna a anului trecut, Partidul Mișcarea Populară ar obţine 4% faţă 5,6% de decembrie 2014, în timp ce Partidul Liberal Reformator s-ar menţine la acelaşi prag ca în decembrie 2014, adică 3,3%.

Partidul Poporului Dan Diaconescu a pierdut şi el în preferinţele românilor 1,4% faţă 2,3% în decembrie, Partidul România Mare ar fi votat de 1,1% de români faţă de 1,2% în decembrie, iar PNȚCD ar caştiga 0,3 puncte procentuale şi ar ajunge la 0,9%.

Potrivit sondajului, 2,7% dintre intervievaţi spun că ar vota un alt partid, față de 1,4% la finalul anului trecut. 15,5% dintre respondenți au declarat că nu sunt hotărâți cu cine să voteze, 6,9% au spus că nu merg la vot, iar 4,3% fie nu știu sau au ales să nu răspundă la această întrebare. 

"Barometrul Inscop – Adevărul despre România" a fost realizat de Inscop Research la comandă Adevărul în perioadă 5 – 10 februarie 2015 pe un eșantion de 1065 persoane, reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.  

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă