16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăTechPact pentru inovare la Cluj-Napoca

Pact pentru inovare la Cluj-Napoca

Președintele Forței Civice Cluj, Gabriela Rădoiu, face un apel către autoritățile locale pentru armonizarea strategiilor legate de proiectele care vizează inovarea.

Președintele filialei clujene a partidului Forța Civică, Gabriela Rădoiu, a lansat un apel către autoritățile locale pentru a realiza, după alegerile europarlamentare, un Pact pentru inovare.

”După această efervescență electorală, cred că trebuie să ne așezăm la aceeași masă toate forțele politice democratice și să stabilim care sunt prioritățile comunității din care facem parte. Iar aceste priorități să fie cuprinse într-un pact, care să fie asumat de toată lumea, de toate autoritățile, în așa fel încât prioritățile din domeniul inovării să fie susținute indiferent de schimbările politice prin care va trece Clujul până în anul 2020. Univeristățile, clusterele, companiile, celelalte entități care sunt implicate în efortul de inovare vor fi invitate să își spună părerea și să devină parte a acestui pact”, propune Gabriela Rădoiu.

Liderul filialei clujene a Forței Civice mai afirmă că o asemenea susținere din partea comunității și o corelare a strategiilor de dezvoltare asumate de Consiliul Local din Cluj-Napoca, cel Județean și structurile de tipul Agenției de Dezvoltare Regională de Nord-Vest ar conferi credibilitate în fața marilor investitori.

Proiecte de dezvoltare

În acest moment, există două mari proiecte de viitor care doresc să valorifice resursele Clujului din domeniul inovării. Este vorba de Tetapolis, un orășel al științei care ar urma să fie realizat sub egida companiei Tetarom, deținută de Consiliul Județean Cluj. Tetarom administrează patru parcuri industriale, dintre care trei sunt deja funcționale, iar unul în construcție. Cel de-al doilea proiect, asumat municipalitate și de clusterul Cluj IT, vizează construirea Cluj Innovation City. Acesta ar urma să grupeze industrii creative sau care folosesc inovarea ca principală resursă. Așa ar fi IT-ul, cinematografia, științele vieții, energia și multe altele. Gabriela Rădoiu crede că ar trebui să existe un schimb permanent de informații între cei care gestionează cele două proiecte, precum și o corelare a lor, pentru a evita canibalizarea resurselor și pentru a putea stabili strategii comune pentru atragerea a investitorilor în Cluj.

Gabriela Rădoiu vrea ca prioritățile comunității să fie asumate de toate forțele politice democratice

Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă