22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

O mare companie auto germană lansează în România două modele electrice

Compania Audi a lansat în România, la finalul săptămânii trecute, două modele de automobile sută la sută electrice: Audi e-tron GT și Audi Q4 e-tron.

Ambele modele lansate la București sunt dotate cu câte două motoare electrice, neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, cu performanță ridicată în ceea ce privește încărcarea și capacitățile dinamice.

La evenimentul de lansare pentru cele două modele, reprezentanții companiei producătoare ne-au explicat că Audi e-tron GT este conceput numai cu dublă tracțiune, în timp ce Audi Q4 e-tron este disponibil fie cu dubla tractiune (4×4), fie cu tractiune pe rotile din spate (4×2). 

„Audi e-tron a fost in anul 2020 cel mai bine vândut la nivel mondial printre vehiculele electrice fabricate de producătorii germani premium. În Norvegia a fost chiar cel mai bine vândut dintre toate modelele. Odată cu lansarea e-tron GT, a continuat procesul de transformare a mărcii într-un furnizor de mobilitate premium durabilă. Incepând cu 2026, marca premium va lansa pe piața globală doar noi modele full electrice”, precizează un comunicat de presă al companiei Audi.

Pentru e-tron GT producătorul indică o autonomie maximă de până la 488 kilometri. Bateria de înaltă tensiune asigură o capacitate electrică netă de 84 kWh (93 kWh brut), iar tehnologia de 800 de volți permite încărcarea rapidă în curent continuu, la maximum 270 kW. În condiții ideale, durează doar cinci minute pentru a încărca bateria suficient pentru a parcurge o distanță de aproximativ 100 de kilometri.

Cu cele două motoare ale sale, unul amplasat pe puntea față, iar cel de-al doilea amplasat pe puntea spate, Audi e-tron GT îndeplinește atât caracteristicile unui automobil sport, cât și cele ale unui automobil ce poate fi utilizat pentru deplasări lungi. În funcție de model, ansamblul de motoare generează 350 kW (476 CP) sau, în varianta RS, 440 kW (598 CP), iar în modul overboost, e-tron GT quattro asigură pentru scurt timp chiar 390 kW (530 CP). RS e-tron GT merge chiar până la 475 kW (646 CP). Cuplul total se ridică la 630 Nm și respectiv 830 Nm. Modelul RS accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde. Viteza maximă se ridică la 245 km/h pentru e-tron GT quattro** și la 250 km/h pentru modelul RS.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă