19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechIohannis: Ponta ar fi trebuit să plece a doua zi pentru referirea...

Iohannis: Ponta ar fi trebuit să plece a doua zi pentru referirea la nazism

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, că în orice țară europeană premierul Victor Ponta ar fi trebuit să părăsească funcția a doua zi după ce ar fi făcut declarațiile referitoare la ”nazism”, menționând că nu este pentru prima oară când acesta face afirmații ”scoase din contextul istoric”, relatează Mediafax.

”Declarația care s-a făcut, comparând ultimii zece ani din România cu o perioadă extrem de nefericită din istoria Germaniei este una pur și simplu inadmisibilă. În orice țară europeană un politician care ar fi făcut o astfel de afirmație ar fi trebuit să plece a doua zi, pur și simplu. Nu este nicio exagerare în ce spun. Este inadmisibil să folosești ororile nazismului într-o comparație cu ce se întâmplă în România secolului 21, este dincolo de ce ne putem imagina că poate un politician să exprime în ziua de astăzi. Este o jignire profundă pentru toți cei care au avut de suferit sub dictatura nazistă, și cunoaștem din istorie foarte multe lucruri. Este o jignire pentru români și este, evident, o jignire pentru cei care au votat la ultimele alegeri”, a spus Iohannis, la Realitatea TV, răspunzând unei întrebări privitoare la afirmații ale premierului Victor Ponta.

El a susținut că nu ar fi prima dată când premierul Victor Ponta face declarații ”total scoase din contextul istoric”.

”Cred că este o problemă aici. Într-o asemenea poziție din stat nu poți să vii și să faci declarații care ignoră pur și simplu întreaga istorie recentă. (…) Am văzut că sunt foarte multe luări de poziție și m-aș bucura dacă aceste luări de poziție ar avea o influență asupra comportamentului politic al primului ministru, fiindcă dacă se continuă în acest stil ne face de rușine pe toți”, a mai spus președintele PNL.

El l-a invitat pe Victor Ponta în fața presei pentru a-și cere scuze pentru afirmațiile făcute.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că va urma "o perioadă în care trebuie pur şi simplu să ne pregătim de debăsificarea societăţii româneşti".

"Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania", a spus Ponta.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă