19.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeTechGeorge Scutaru, liderul deputaţilor PNL: Dragnea face declaraţii MINCINOASE şi IRESPONSABILE

George Scutaru, liderul deputaţilor PNL: Dragnea face declaraţii MINCINOASE şi IRESPONSABILE

George Scutaru, liderul deputaţilor PNL, susține că declaraţiile vicepremierul Liviu Dragnea în privința liberalilor ”nu doar mincinoase, ci și iresponsabile”, menționând că ”este total fals” că PNL ar amenința primari din Buzău sau din țară.

Scutaru mai spune că ”în spatele acestor fumigene, racolările locotenenţilor lui Victor Ponta decurg în continuare conform unui plan bine ticluit, prin promisiuni, şantaj şi ameninţări la adresa tuturor aleşilor locali care încă nu au cedat presiunilor <<Armatei Roşii>>”.

”Conform prevederilor legale, primarii şi consilierii locali trebuie să ştie că promiterea, acordarea şi primirea de foloase necuvenite sau de fonduri acordate discreţionar de către Guvernul Ponta în perioada următoare, cu precădere pentru administraţiile unde s-au produs <<transferuri>> politice în baza OUG 55/2014, pot constitui fapte penale în funcţie de modul de săvârşire al acestor abuzuri. Vorbim despre abuz în serviciu, despre infracţiuni de corupţie, despre infracţiuni de şantaj şi ameninţare”, mai susține Scutaru.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, după ce OUG 55 care permite migraţia aleşilor locali nu a trecut la vot în Camera Deputaţilor, că Ordonanţa este în vigoare, el arătând că aleşii care au trecut la alte partide, inclusiv PNL, nu au probleme şi nimeni nu-și pierde mandatul. Dragnea a mai spus că i se pare foarte grav faptul că liberalii îi ameninţă pe primari cu plângeri penale şi a întrebat, retoric, dacă liderul PNL, Klaus Iohannis, le va face plâgeri penale şi aleşilor locali care au trecut la PNL.

OUG 55/2014 a fost supusă votului final, în ședința de miercuri, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată. S-au înregistrat 195 de voturi ”pentru”, 109 voturi ”împotrivă” și 21 de abțineri.

Cele mai citite

Explozie urmată de incendiu, la o locuință din Tărtășești

O explozie s-a produs, vineri seară, la o locuinţă din Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Pompierii intervin cu mai...

Un copil de 12 ani a fost spulberat pe trecerea de pietoni, în Timiș. Momentul impactului, surprins de camere

„Un bărbat, în vârstă de 64 ani, a condus o autoutilitară pe DN 59, dinspre Timișoara, spre Jebel, iar la un moment dat...

Un bărbat din California a stat 3 decenii la închisoare nevinovat pentru răpire, agresiune sexuală și jaf

Un bărbat din California a petrecut aproape trei decenii în închisoare după ce a fost condamnat pentru răpire, agresiune sexuală și jaf, deși cele...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies