27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăTechGăzduire WordPress: ce este și care sunt avantajele acesteia?

Găzduire WordPress: ce este și care sunt avantajele acesteia?

Găzduire WordPress: ce este?

Daca v-ați gândit să vă construiți un website folosind WordPress atunci probabil că ați întâlnit la un moment dat termenul „gazduire WordPress” și in același timp v-ați intrebat ce este gazduirea WordPress, ce tipuri de gazduire WordPress există, ce avantaje aduce website-ului dvs. și ce să căutați la o gazdă WordPress de calitate.

Găzduirea web este unul dintre cele mai importante aspecte ale funcționării website-ului dvs. însă de multe ori nu i se acordă importanța corectă. Fără o gazda web de calitate, website-ul dvs. se va încărca lent, va avea timpi de nefuncționare, va fi insuficient securizat și mai susceptibil la hacking.

Alegând o gazdă WordPress de calitate puteți imbunătăți considerabil performanta site-ului dvs. WordPress, profitând in același timp de o mulțime de avantaje suplimentare.

La modul cel mai simplu, găzduirea WordPress este un serviciu de găzduire care a fost optimizat pentru a rula websituri WordPress. Caracteristicile suplimentare oferite vor varia în funcție de tipul de găzduire WordPress pe care o alegeți dar în general va oferi funcții precum instalarea WordPress cu un singur click, actualizări automate ale nucleului WordPress dar și optimizări la nivelul platformei de găzduire care să asigure performanțe superioare.

În general, un serviciu de gazduire WordPress va avea o echipă de asistență specializată în problemele tehnice legate de WordPress. Este totuși important de spus că dacă aveți un website construit cu WordPress, găzduirea WordPress nu este o cerință obligatorie. Puteți rula WordPress pe aproape orice tip de găzduire web deoarece cerințele pentru a rula WordPress nu sunt greu de îndeplinit.

Cu toate acestea, doar pentru ca puteți rula WordPress pe orice gazdă din punct de vedere tehnic nu inseamnă că toate serviciile de gazduire sunt la fel. Un abonament de gazduire optimizata WordPress vă ajută să profitați la maxim de site-ul dvs. și vă oferă niveluri mai mari de performanță.

Tipuri de găzduire web WordPress

Mai sus ați aflat ca orice fel de soluție de gazduire poate fi din punct de vedere tehnic găzduire WordPress, odata ce instalați WordPress. Cu toate acestea, găzduirea WordPress reală este un tip specific de mediu de găzduire care a fost optimizat pentru a ajuta WordPress să funcționeze mai bine.

Iată cele mai comune tipuri de găzduire WordPress pe care le veți întâlni:

1. Găzduire WordPress shared

Găzduirea WordPress partajată este cea mai ieftină formă de gazduire WordPress pe care o veți putea găsi. Gandiți-vă la aceasta ca la un pas inainte de găzduirea partajată tradițională deoarece este optimizată special pentru WordPress.

Cu toate acestea, cu o soluție de gazduire WordPress partajată veți partaja resursele serverului cu alte site-uri web. Această partajare a mediului serverului web este ceea ce ajută la menținerea costurilor scăzute.

Serverul web pe care il partajați va fi intr-o oarecare masură optimizat pentru WordPress astfel incât veti obține performante ușor îmbunătățite față de un server partajat tradițional.

Alte caracteristici comune pe care le veți găsi în gazduirea WordPress tradițională includ posibilitatea de a utiliza un program de instalare WordPress cu un singur click, staging-ul sau clonarea dar și actualizări automate ale nucleului WordPress, împreună cu temele și pluginurile dvs. și desigur, o echipă de asistență specializată.

2. Găzduire WordPress gestionată

Găzduirea WordPress gestionată elimina stresul sarcinilor legate de găzduirea și gestionarea site-ului dvs. deoarece veți avea in spate o echipă de experți WordPress la fiecare pas.

De obicei, găzduirea WordPress gestionată va utiliza un server virtual sau dedicat dar tipul exact de specificații ale serverului depinde de furnizorul de găzduire pe care îl alegeți.

Cele mai importante avantaje ale găzduirii WordPress gestionate includ:
  • Viteza incredibil de rapidă (datorită optimizărilor)
  • Nivel ridicat de securitate
  • Echipamente de ultimă generație
  • Echipă de suport dedicată

Găzduirea WordPress gestionată are însă și unele dezavantaje de care ar trebui să țineți cont:

  • Daca doriti să rulați orice alt tip de website, altul decât WordPress, nu veți obține aceleași performanțe sau nu va funcționa deloc.
  • În cele din urmă, costurile găzduirii WordPress gestionate pot fi prohibitive pentru unii proprietari de site-uri web. Daca site-ul dvs. este foarte profitabil atunci investiția in găzduire gestionată WordPress poate ajută la îmbunătățirea performanțelor site-ului dvs..

3 avantaje importante ale găzduirii WordPress

Indiferent de tipul de gazduire WordPress pe care îl alegeți, veți avea câteva avantaje notabile. Iată cateva motive pentru a alege găzduirea dedicata WordPress:

1. Viteza sporită

In zilele noastre, a avea un website rapid nu este ceva negociabil. Daca veți oferi o experiență slabă utilizatorilor, veți fi clasat mai jos in motoarele de căutare.

Găzduirea WordPress este una dintre cele mai bune modalități de a avea un website mai rapid. Veti obține un mediu de găzduire care a fost complet optimizat pentru site-ul dvs și în plus, veți avea in spate o echipă de experți WordPress care vor lucra pentru dvs., pentru a face optimizări și vă vor oferi sfaturi pentru a crește și mai mult nivelurile de performanță.

2. Nivel înalt de securitate

De obicei, securitatea este ceva la care nu vă gândiți decat când este prea târziu. Fiind proactiv în ceea ce privește securitatea site-ului vă veți menține site-ul în siguranță, păstrând in același timp toate datele vizitatorilor și utilizatorilor în siguranță.

Gazduirea WordPress are avantajul unic de a putea proteja împotriva atacurilor specifice WordPress. În cazul găzduirii WordPress, puteți implementa măsuri de securitate împotriva atacurilor care vizează în mod specific WordPress. Deoarece WordPress este un CMS adesea țintă a atacurilor datorită popularității sale, sunteți interesat direct de măsurile suplimentare pentru a vă proteja site-ul.

Multe gazde WordPress vor oferi scanare și monitorizare în timp real a riscurilor de securitate astfel incât să puteți fi sigur ca website-ul dvs. este intotdeauna protejat.

Cu găzduirea WordPress gestionată acest lucru este de obicei dus un pas mai departe. Daca site-ul dvs. se confruntă cu o incălcare a securității gazda care vă gestionează website-ul vă poate ajuta să vă restaurați complet și să corectați eventualele breșe de securitate.

3. Software actualizat

Cand rulați un site WordPress va trebui să instalați actualizări în mod regulat. Este o sarcina care poate părea puțin importantă și mulți proprietari de website-uri „vor uita” să verifice daca sunt disponibile actualizări sau să le aplice.

Menținerea website-ului actualizat este o modalitate de a asigura performanța ridicată dar vă menține și website-ul mai sigur in același timp. Actualizările legate de securitate sunt emise pentru a corecta breșele de securitate care au fost descoperite.

În funcție de gazda WordPress pe care o utilizați, actualizările automate sau aplicate de echipa de asistență pot face parte din pachetul de gazduire. O astfel de situație vă va asigura că website-ul dvs. este asigurat împotriva oricăror probleme de securitate cunoscute și rulează întotdeauna cea mai recentă versiune a nucleului, pluginurilor și temelor WordPress. Nu doar atat, unele servicii de gazduire ofera si mentenanta WordPress contra-cost sau gratuit astfel puteti solicita dezvoltarea de module, customizari de teme sau alte taskuri specifice WordPress.

Găzduire WordPress partajată vs gestionată: care este cea mai bună?

Regula generală este că site-urile WordPress mai mici, cu trafic mai redus, ar trebui să utilizeze găzduire WordPress partajată. Website-urile WordPress consacrate, cu trafic intens, ar trebui să opteze pentru găzduirea WordPress gestionată.

Totuși, luati in calcul bugetul și timpul de care dispuneți pentru a vă gestiona site-ul. În general, serviciile de găzduire WordPress partajate vor fi mai ieftine. Găzduirea WordPress gestionată va fi opțiunea mai scumpă, însă veți economisi timpul petrecut cu gestionarea site-ului. Toate sarcinile tehnice și de întreținere vor fi preluate de o echipă de experți WordPress.

În general, găzduirea WordPress gestionată vă va oferi cele mai înalte niveluri de performanță, securitate și caracteristici superioare.

Ce să cautați la o gazdă Web de calitate

Cel mai important aspect in alegerea unei gazde WordPress este calitatea. Dar ce factori contribuie la o gazdă de calitate? În general, depinde de nevoile dvs. unice ca proprietar de site. Trei dintre cele mai importante valori includ:

  • viteza (se referă la timpul necesar site-ului dvs. pentru a se incărca sau mai corect spus, a naviga pe site)
  • timpul de funcționare (sau uptime, este timpul în care site-ul dvs. rămâne online)
  • calitatea echipei de asistență
Cele mai citite

RO-Alert Neamț: Un camion cu stupi s-a răsturnat pe E 85. Oamenii au fost avertizați că ar putea fi înțepați de albine

Un camion care transporta stupi s-a răsturnat în zona unei localități de pe E 85 / DN, chiar în apropiere de Hanul Ancuței, în...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...
00:00:51

VIDEO: Accident șocant de autobuz în Peru

Cel puțin 17 persoane, printre care trei copii, au fost rănite după ce un autobuz s-a răsturnat joi (23 iunie) pe o autostradă din...
Ultima oră
Pe aceeași temă