12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăTechCum comentează Iliescu retragerea lui Ponta de la șefia PSD

Cum comentează Iliescu retragerea lui Ponta de la șefia PSD

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, că decizia lui Victor Ponta de a se retrage de la conducerea partidului poate fi văzută ca un semn de ”tărie de caracter”, pentru că vrea ca PSD să nu fie afectat de problema sa personală, informează Agerpres.

“Sau din contră, de tărie de caracter și vrea ca partidul să nu fie afectat de această problemă personală a lui pe care o să o rezolve”, a răspuns unui jurnalist Iliescu.

Citește și: Rovana Plumb rămâne preşedinte interimar la PSD. Reacțiile lui Ponta și Iliescu

El a apreciat că autosuspendarea lui Victor Ponta nu este un gest “prea normal”, dar ”omul e afectat, era dificil pentru el să suporte această chestiune”.

“Nu prea e normal, dar trebuie înțeles și el pentru că și el, dar și Dragnea, de altfel, sunt incriminați în niște chestiuni pe care nimeni nu le înțelege. Nu există niciun fel de plângere, adică el a lucrat cu biroul lui Șova de avocatură. Șova nu a reclamat nimic, niciun fel de pretenție, dar se găsesc nu știu care procurori să pună în discuție efectele acestei chestiuni”, a afirmat Iliescu, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

Citește și: Dragnea, despre o posibilă candidatură: Trebuie să mă gândesc serios

Referindu-se la situația lui Liviu Dragnea, el a precizat că ceea ce a făcut acesta în cazul referendumului reprezintă misiunea unui partid politic.

“Ce a făcut Dragnea? A îndemnat oamenii să iasă la referendum? Păi nu asta e misiunea unui partid politic, să mobilizeze cetățenii la vot? Adică sunt cam aiurea aceste chestiuni”, a susținut Ion Iliescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă