22 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăTechBăsescu: Ponta vorbește ca Iliescu în 1990 sau ca Puitin și Lavrov...

Băsescu: Ponta vorbește ca Iliescu în 1990 sau ca Puitin și Lavrov acum

Traian Băsescu a spus, joi seara, la B1Tv, referindu-se la declarațiile premierului despre fascism, că Victor Ponta vorbește acum ca Ion Iliescu în 1990 și ca Putin și Lavrov, în 2014. Iliescu a fot singurul președinte ales al PSD. 

”Nu cred că Iliescu ar mai vorbi acum așa. Atunci trecusem printr-o Revoluție. Mulți gândeam așa”. 

”Și Putin spunea că cei de la Kiev sunt fasciști. Vreau să fiu clar. Iliescu vorbea la câteva luni de la revoluție, abia trecusem de revolutie, încă aveam educația vechiului regim și sunt convins că azi nu ar mai zice la fel Iliescu”, a afirmat șeful statului. 

”Dramatic este că azi Ponta vorbește ca Iliescu în 90 sau ca Putin și Lavrov în 2014”, a continuat el. 

”Sau vezi că în timp ce pe unul îl face fascist, și eu nu cred că Ponta a citit în viața lui cât a scris Mihăieș și pe de altă parte te ții de gât la Constanța cu unul care se îmbracă în fascist care acum câțiva ani spunea că ar trebui să facem turism sexual la Mamaia”, a arătat Băsescu.

”Victor Ponta e un om răzbunător. Este de notorietate că face amenințări, el tot timpul amenință. Când e ceva ce nu îi convine, te ia cu duba. Singurul președinte ales corect în PSD a fost Ion Iliescu, Geoană și Ponta sunt slabi pentru că au provenit din aranjamente. Năstase a fost un președinte tare”, a mai spus președintele.

”Nu știu dacă îl admiră pe Putin. Știu că el e cu Che Guevara, dar Putin e un om cu viziune spre deosebire de Guevara. Dacă aș fi prim-ministru aș ști să depolitizez structurile statului astfel încât să iasă o orchestră perfectă pentru cetățeni și nu pentru partide”, a precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că  Ponta nu are un caracter democratic. 

”Sunt îngrijorat pentru că sunt un președinte care vrea să se țină un echilibru politic. Datorită situației de pe dreapta și a solidității USD-ului lucrurile nu arată bine din punct de vedere democratic,. ele ar fi în regulă dacă premierul ar avea un comportament democratic. Dar el a derapat masiv de la aceste reguli democratice”, a afirmat președintele.

”În loc să te ocupi de locuri de muncă, de investiția banilor europeni, ținta ta e să iau STS, direcția de informații a armatei în subordinea mea, să iau șeful poliției, DGIPI. Sunt instituții care se destructurează și le aduce la Palatul Victoria acest premier”, a spus el. 

”Mie nici nu mi-a trecut prin cap să fac așa ceva, să-mi iau în subordine instutiții. Numai un om slab își subordonează atâtea insituții, este o dovadă de slăbiciune, numai ca premier ai atâta putere, de ce trebuie să ai atâtea insituții sub tine”, a arătat Băsescu.

Cele mai citite

Ministerul de Externe confirmă că două fete decedate în inundațiile din Italia sunt cetățeni români. A treia persoană încă este căutată

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că două fete care au murit în inundațiile din Italia erau cetățeni români. Confirmarea din partea MAE a...

Un primar din Buzău este acuzat că și-a trecut proprietatea pe numele concubinei

În comuna Cozieni din județul Buzău, tensiunile au atins cote maxime după ce un locuitor a postat pe rețelele sociale informații compromițătoare despre...

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...
Ultima oră
Pe aceeași temă