Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Studiu: O mână de oameni din industria IT controlează zilnic miliarde de minți

O mână de oameni ce lucrează în câteva companii IT direcționează zilnic gândurile unor miliarde de oameni, spune designerul de conținut Tristan Harris, citat de site-ul Capital.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.12.2017 - 13:55

De la notificările pe Facebook până la Snapstreaks și auto-play-ul YouTube, toți luptă pentru un singur lucru: să-ți capteze atenția.

Tristan Harris a explicat cum aceste companii se folosesc de psihologia noastră pentru propriul lor profit.

"Vreau să vă imaginaţi că intraţi într-o cameră, o cameră de control cu o grămadă de oameni o sută de oameni, aplecaţi peste un birou, cu butonaşe, şi că acea cameră de comandă va contura gândurile şi emoţiile unui miliard de oameni. Poate vă sună SF, dar asta chiar există acum, azi. Știu asta pentru că am fost şi eu într-una din camerele de comandă. Am fost specialist în etica designului la Google, unde am studiat cum poţi să ghidezi în mod etic gândurile oamenilor", a explicat Tristan Harris.

Comentarii

loading...