VIDEO Premiul Nobel la Fizică se acordă pentru detectarea undelor gravitaționale. Ideea fusese lansată de Einstein

Detectarea undelor gravitaționale, un concept lansat de Albert Einstein în 1916, în celebra sa Teorie a Relativității Generale, precum și conceperea și perfecționarea detectoarelor de unde gravitaționale LIGO (SUA) și VIRGO (Italia) au fost recompensate cu Premiul Nobel pentru Fizică pe anul 2017.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.10.2017 - 18:11

Detectarea undelor gravitaționale, un concept lansat de Albert Einstein în 1916, în celebra sa Teorie a Relativității Generale, precum și conceperea și perfecționarea detectoarelor de unde gravitaționale LIGO (SUA) și VIRGO (Italia) au fost recompensate cu Premiul Nobel pentru Fizică pe anul 2017, informează marți Agerpres.

Jumătate din premiu îi revine fizicianului german Rainer Weiss. Cealaltă jumătate va fi împărțită între cercetătorii americani Barry C. Barish și Kip S Thorne, conform Comitetului Nobel de la Stockholm.

Premiul Nobel pentru Fizică este al doilea anunțat din seria distincțiilor care sunt comunicate în fiecare an. Miercuri, 4 octombrie, va fi anunțat Premiul Nobel pentru Chimie.

Fundația Nobel a anunțat săptămâna trecută că recompensa financiară pe care o vor primi laureații de anul acesta va fi cu un milion de coroane suedeze mai mare față de suma de anul trecut. Astfel, fiecare premiu Nobel din 2017 va fi însoțit de un cec de 9 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari).

Potrivit tradiției, premiile Nobel vor fi înmânate ca în fiecare an în timpul unui banchet oficial ce va avea loc pe 10 decembrie, data la care se comemorează moartea lui Alfred Nobel.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...