Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Google Maps va putea afişa în timp real alerte pentru dezastre şi calamităţi naturale

Google va introduce în aplicaţiile sale un nou sistem numit SOS alerts, cu rolul de informare a participanţilor la trafic cu privire posibile pericole aflate pe traseul de drum sau în apropierea acestuia.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 08.06.2019 - 12:30

Alertele furnizate în timp real vor fi însoţite de vizualizări detaliate ale pericolului respectiv (fenomene meteo deosebite, cutremure, inundaţii) şi eventuale daune cunoscute deja sau estimate să se producă. În situaţiile de criză, alertele vor conţine şi link-uri spre pagini cu informaţii detaliate şi vizualizări ale fenomenelor naturale deja manifestate sau aflate în plină desfăşurare. De pildă, în cazul cazul cutremurelor va fi afişată o hartă a intensităţii seismice, iar în cazul inundaţiilor vom avea marcate pe hartă zonele aşteptate să fie atinse şi gradul de afectare.

Pentru început, alertele pentru cutremure şi uragane vor apărea doar pentru utilizatorii Google Maps din Statele Unite, însă sistemul va fi extins treptat şi în alte regiuni ale lumii. Tot din această vară, Google va implementa şi un sistem pentru redirecţionarea automată a traseelor alese în modul de navigaţie pentru a ocoli zonele aflate în situaţie de criză, complementând recomandările obişnuite afişate în condiţii de trafic aglomerat, sau pentru drumuri închise.

Comentarii