22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechCât costă în realitate piesele unui iPhone 12 și cât câștigă Apple...

Cât costă în realitate piesele unui iPhone 12 și cât câștigă Apple la comercializare

Cât costă piesele dintr-un iPhone 12, în comparație cu prețul de vânzare al telefonului, este o întrebare pe care și-o pune fiecare client al noilor modele de smartphone.

Compania japoneză Formalhaut Techno Solutions a desfăcut un model iPhone 12 și un model iPhone 12 Pro pentru a calcula cât costă piesele folosite pentru aceste telefoane inteligente oferite de Apple.

Ei au estimat la circa 373 dolari valoarea pieselor dintr-un iPhone 12, comparativ cu un preț de vânzare de minim 800 lei, iar pentru un iPhone 12 Pro valoarea totală a componentelor a ajuns la 406 dolari față de un preț de comercializare a modelului de cel puțin 1.000 dolari, relatează News.ro.

Luând în calcul și costurile cu manopera, cheltuielile specifice pentru proiectarea modelului și cele de marketing, marja de profit a companiei Apple rămâne foarte mare la comercializarea modelelor iPhone 12.

Specialiștii niponi au stabilit că modem-urile Qualcomm X55 5G sunt cele mai scumpe componente din modelele iPhone 12 analizate, cu un preț de 90 dolari, iar ecranul OLED oferit de producătorul Samsung costă 70 dolari.

Cele mai multe modele iPhone 12 sunt asamblate în China, cu piese din Coreea de Sud, SUA și Europa.

Cele mai citite

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă