0.3 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeTechCât costă în realitate piesele unui iPhone 12 și cât câștigă Apple...

Cât costă în realitate piesele unui iPhone 12 și cât câștigă Apple la comercializare

Cât costă piesele dintr-un iPhone 12, în comparație cu prețul de vânzare al telefonului, este o întrebare pe care și-o pune fiecare client al noilor modele de smartphone.

Compania japoneză Formalhaut Techno Solutions a desfăcut un model iPhone 12 și un model iPhone 12 Pro pentru a calcula cât costă piesele folosite pentru aceste telefoane inteligente oferite de Apple.

Ei au estimat la circa 373 dolari valoarea pieselor dintr-un iPhone 12, comparativ cu un preț de vânzare de minim 800 lei, iar pentru un iPhone 12 Pro valoarea totală a componentelor a ajuns la 406 dolari față de un preț de comercializare a modelului de cel puțin 1.000 dolari, relatează News.ro.

Luând în calcul și costurile cu manopera, cheltuielile specifice pentru proiectarea modelului și cele de marketing, marja de profit a companiei Apple rămâne foarte mare la comercializarea modelelor iPhone 12.

Specialiștii niponi au stabilit că modem-urile Qualcomm X55 5G sunt cele mai scumpe componente din modelele iPhone 12 analizate, cu un preț de 90 dolari, iar ecranul OLED oferit de producătorul Samsung costă 70 dolari.

Cele mai multe modele iPhone 12 sunt asamblate în China, cu piese din Coreea de Sud, SUA și Europa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă