23 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSportZgonea: Iohannis trebuie să respecte legislaţia, dacă vrea să intre în Guvern

Zgonea: Iohannis trebuie să respecte legislaţia, dacă vrea să intre în Guvern

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, la Oradea, că dacă prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis vrea să facă parte din Guvern, trebuie să respecte legislaţia şi să îşi dea demisia din funcţia de primar în momentul în care va depune jurământul, relatează Mediafax.

“Eu le-am spus (n.r. – liberalilor) că unde-i lege, nu-i tocmeală. Legislaţia nu se poate schimba cum se schimba pe vremuri pentru domnul Ciorbea. Dacă domnul primar Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, vrea să intre în Guvernul Ponta, trebuie să respecte legislaţia naţională, pe care eu o susţin”, a declarat Zgonea.

Citeşte şi: Ponta: Iohannis este un câştig pentru Guvern

De asemenea, Valeriu Zgonea a afirmat că Iohannis ar trebui să renunţe la mandatul de primar în momentul când va depune jurământul ca ministru.

“Domnia sa trebuie să-şi dea demisia din funcţia de primar în momentul când depune jurământul. (…) Dacă se doreşte să devină şi vicepremier al Guvernului, atunci trebuie o nouă angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, adică un nou vot de încredere. Aceste discuţii vor fi în cadrul USL, aşa cum a precizat şi premierul Victorul Ponta”, a spus Zgonea.

Liderul social-democrat a refuzat să comenteze nominalizările PNL pentru Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei şi Ministerul Sănătăţii, afirmând că acestea “vor fi discutate în cadrul USL”.

Valeriu Zgonea s-a aflat, vineri şi sâmbătă, la Oradea, unde s-a întâlnit cu activiştii PSD, în scopul pregătirii campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Citeşte şi: Dan Şova: Iohannis nu poate fi vicepremier deoarece această poziţie aparţine ministrului Finanţelor

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

El spunea că nu este dispus să renunţe foarte uşor la Primărie şi că, dacă legislaţia o va permite, va păstra funcţia, concomitent cu poziţiile din Guvern, apreciind că se pot găsi soluţii de interimat pentru o perioadă rezonabilă de timp.

Cele mai citite

De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

Locuitorii unui cartier din sectorul 1, sinistrați, după căderea unui copac

Un copac a căzut pe drumul de acces către cartierul Greenfield din sectorul 1 al Capitalei, locuitorii fiind sinistrați. Arborele căzut a blocat complet drumul...
Ultima oră
Pe aceeași temă