30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportVosganian: La jurământul noilor miniştri, Băsescu semăna cu Hitler înainte de capitulare

Vosganian: La jurământul noilor miniştri, Băsescu semăna cu Hitler înainte de capitulare

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian scrie pe blogul său că scena de la Cotroceni,unde noii miniştri au depus jurământul, îi aduce aminte de o fotografie care îl prezenta pe Hitler, în ultimele zile dinainte de capitulare, încercând să ţină un discurs mobilizator în faţa trupelor de Hitlerjugend, relatează NewsIn.

“Am avut, zilele trecute, trista imagine de la Cotroceni. Un preşedinte cu ochii umflaţi (de nesomn, bănuim), care nu ştia cum să mai laude un Guvern care tocmai fusese hăcuit de jumătate dintre miniştrii săi. Motivul remanierii, am aflat, era acela că Guvernul luptase eroic cu criza, şi orice eroism lasă victime. Noii recruţi ministeriali stăteau rigizi şi gravi, încercând să pară copleşiţi de semnificaţia viitorului lor sacrificiu,” scrie Vosganian.

“Scena aceasta, cu discursul în care, în mod real, nu credea nici unul dintre participanţi, mi-a amintit de fotografia care îl prezenta pe Fuhrer, cu uniforma zdrenţuită, în ultimele zile ale celui de-al treilea Reich, ţinând un discurs mobilizator în faţa trupelor de Hitlerjugend, adolescenţi îmbrăcaţi în grabă, cu uniforma căzând lălâie peste umeri şi cu armamentul de încropeală, înainte de ultima rezistenţă fără speranţă într-un Berlin încercuit”, povesteşte liberalul pe blog impresia pe care i-a făcut-o ceremonia de la Cotroceni unde cei şase noi miniştri au depus jurământul.

Vosganian notează apoi ironic că “acest Guvern are şanse să fie cel mai bun dintre toate”, deoarece “atât timp cât nu aşteptăm nimic de la dânsul, orice ar face, va fi peste aşteptări”.

“Suntem în situaţia cea mai proastă cu putinţă. Am avut în aceşti douăzeci de ani tot felul de guverne, mai bune sau mai rele, mai puse pe treabă sau puse pe şpagă, lăudate, când era cazul, criticate (de obicei), când greşeau. De data asta suntem puşi în faţa unui Guvern care face orice altă atitudine inutilă: este, pur şi simplu, un Guvern pe care nu-l poţi lua în serios. Unii se uită la calendar, numărând zilele până la moţiunea de cenzură, socotind, aşadar, că acest Guvern nu are de trăit decât o lună şi jumătate. Alţii sunt mai îndurători cu Guvernul şi mai neîndurători cu ţara, zicând că o va mai duce până în martie, lăsând să i se spargă în cap şi oalele trecerii iernii “, continuă liderul PNL.

El se arată îngrijorat şi de perspectiva ca acest Executiv să fie cel care ar negocia un nou acord cu FMI. “Toate prezumţiile sunt legate de durata de viaţă a Guvernului, nimeni nu-şi face iluzii privind vreo împlinire guvernamentală. Căci, aşa cum spunea, nimeni nu-l ia în serios, nici măcar cei care-l susţin. Iar dacă te gândeşti că un astfel de Guvern, privit cu îngăduinţă la el acasă, se va încumeta să negocieze un nou imprumut cu FMI, vă imaginaţi cât succes vom avea în faţa instituţiilor internaţionale”, notează Vosganian.

Cele mai citite

Țara care va implementa săptămâna de lucru de şase zile

Grecia urmează să implementeze o săptămână de lucru de șase zile, într-un efort de a combate deficitul de muncitori calificați, o problemă acută în...

Partidul premierului britanic Rishi Sunak, rezultate slabe, arată datele sondajelor recente

Sondajele din Marea Britanie indică un dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak. Specialiștii folosesc termenul „extincție electorală” și spun că partidul de la guvernare...

Jador și Oana Ciocan vor merge pe drumuri separate. “Da, m-am despărțit”

Despărțire șoc în showbiz-ul românesc. Artistul Jador și Oana Ciocan s-au despărțit, potrivit spuselor cântărețului. În lumea showbiz-ului românesc, Jador și Oana Ciocan au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă