12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportVoiculescu: Prin "greul nu a trecut", Boc vrea să spună că se...

Voiculescu: Prin “greul nu a trecut”, Boc vrea să spună că se pregăteşte un nou împrumut de la FMI

Preşedintele PC, Dan Voiculescu crede că România are nevoie de împrumuturi, dar că acestea ar trebui luate pe termen mediu sau lung şi nu prin “cârpeli”, ca şi până acum, scrie realitatea.net.

“Prin “greu nu a trecut”, Emil Boc vrea să spună că Guvernul pregăteşte un nou împrumut de la FMI. Evident că România are nevoie de cash, numai că împrumuturile trebuie luate pe perioade foarte lungi de timp. În loc să luăm împrumuturi pe termen mediu şi lung, luăm împrumuturi de cârpeală ca să putem repara ce nu gândim temeinic”, a declarat Dan Voiculescu.

Oficialul a completat că Executivul “nu este capabil să facă planuri alternative. După atâta timp de bâjbâieli şi gafe, acţiunile Guvernul denotă lipsa acută de cunoştinţe economice. Însuşi Traian Băsescu nu poate să vorbească despre economie, iar atunci când o face, spune aberaţii”.

Întrebat de ce PC nu vine cu metode alternative de combatere a crizei, Dan Voiculescu a spus că, “prin metode nedemocratice, Traian Băsescu a reuşit să aibă o majoritate în Parlament, folosind presiuni asupra parlamentarilor şi reuşind să formeze grupul de independenţi, care a răsturnat majoritatea din Parlament, împreuna cu UDMR şi cu minorităţile”.

Premierul Emil Boc a acuzat în Parlament Opoziţia de demagogie, i-a reproşat fostului premier Tăriceanu dezastruoasa moştenire şi a spus că va mai fi nevoie de sacrificii pentru ca de la anul să fie bine. “Greul nu a trecut încă. Şi lunile următoare vor fi decisive pentru consolidarea reformelor începute şi pentru fundamentarea creşterii economice din 2011. Una sănătoasă. Vă asigur că oricine era la guvernare era obligată să ia aceleaşi decizii corecte şi dureroase cu 22 de milioane de români. Cu politici populiste, România nu va ieşi din recesiune şi nu va putea avea o creştere economică sănătoasă. Cu populisme nu scoatem ţara din criză. De rezultatele muncii noastre depinde succesul economic al anilor următori, când România va putea să aibă o creştere economică sănătoasă”, a adăugat acesta.

Boc a prezentat şi o listă cu zece măsuri puse în aplicare de Guvern pentru combaterea crizei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă