11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalVIDEO: Procesul lui Neymar privind transferul din 2013 începe la Barcelona

VIDEO: Procesul lui Neymar privind transferul din 2013 începe la Barcelona

Starul brazilian al echipei Paris St Germain, Neymar Jr. și alte opt persoane au fost judecate luni (17 octombrie) la Barcelona, fiind acuzate de fraudă și corupție în legătură cu transferul jucătorului de la Santos la Barcelona în 2013.

Paris St. Germain și starul fotbalului brazilian, Neymar, au fost judecați luni, fiind acuzați de fraudă și corupție în legătură cu transferul jucătorului de la Barcelona la Santos în 2013.

Alte opt persoane au fost, de asemenea, acuzate.

Părinții lui Neymar, în vârstă de 30 de ani, se numără printre acuzați.

Neymar a sosit la un tribunal din Barcelona după ce a aterizat cu un zbor de la Paris, unde locuiește.

Procurorii spanioli cer pentru el o pedeapsă de doi ani de închisoare și o amendă de 9,8 milioane de dolari.

De asemenea, ei cer o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fostul președinte al Barcelonei, Sandro Rosell, plus o amendă de 8,2 milioane de dolari pentru club.

Cazul se concentrează pe o cerere făcută de firma braziliană de investiții DIS, care deținea 40% din drepturile lui Neymar pe vremea când acesta era la Santos.

Aceasta susține că a pierdut partea care i se cuvenea din transferul jucătorului, deoarece valoarea tranzacției a fost subevaluată.

Avocatul DIS, Paulo Nasser, a declarat că costul real al tranzacției dintre Santos și Barcelona a fost de aproximativ 80 de milioane de dolari, iar ca transfer oficial au apărut doar 16,5 milioane.

DIS a cerut o pedeapsă mult mai mare de cinci ani de închisoare pentru Neymar, amenzi în valoare de peste 145 de milioane de dolari și ca fotbalistul să fie privat de dreptul de a mai juca pe toată durata oricărei sentințe.

Toți inculpații au negat anterior de mai multe ori orice abatere.

Neymar, un membru cheie al echipei Braziliei care se îndreaptă spre Cupa Mondială din Qatar luna viitoare, a pierdut în 2017 un apel în acest caz la Înalta Curte din Spania, deschizând calea procesului.

El a petrecut aproximativ două ore la tribunalul din Barcelona înainte de a fi scutit de judecător de restul ședinței de astăzi.

Urmărește România Liberăpe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă