15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportVIDEO. Ponta: Nu pot sa influenţez nimic în justiţie

VIDEO. Ponta: Nu pot sa influenţez nimic în justiţie

Premierul Victor Ponta a susţinut, luni, că declaraţiile sale nu pot influenţa justiţia.

“În primul rând, domnul Frunda e un om foarte liber şi chiar m-a ajutat foarte mult. În al doilea rând, evident nu pot sa influenţez nimic. Eu am făcut un comentariu pe care în sinea mea îl consider liber. Preşedintele a comentat de asemenea justiţia.

Dupa ce s-au luat decizii, am făcut comentarii politice. Eu am vorbit despre domnul Băsescu, care nu este nici judecător, nici procuror. Declaraţiile politice care nu privesc cauzele în curs şi nici nu influenţează judecătorii, sunt în regulă”, a spus premierul.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/3c3f166acd4a22d5693072480dddecb3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Premierul a declarat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să îi ceară scuze jurnalistului de la Antena 3 pe care l-a jignit.

“Dacă se va întâmpla vreodată să mă lase nervii şi să mă răstesc la un jurnalist cum s-a răstit preşedintele, îmi vor cere scuze. Probabil că şi preşedintele, când se va întoarce din Israel, îşi va cere scuze”, a explicat Ponta.

Premierul Ponta nu a dorit să comenteze însă campania de denigrare a jurnaliştilor dusă de Antena 3.

“Nu ar fi bine să îmi dau cu părerea despre presă. Vă garantez că voi susţine eliminarea articolului din Cod Penal care afectează libertatea presei. Mai bine să existaţi şă să ne criticaţi, decât să nu existaţi”, a spus Victor Ponta.

“Cred că este o mare problemă a sistemului de justiţie de a fi mai credibil. Asta înseamnă fiecare activitate de zi cu zi: cum se poartă un judecător în sală, cât de repede se judecă un proces, în ce măsură plătesc judecătorii care greşesc. Mi-ar plăcea să cred că toţi românii se iau după mine, dar nu e chiar aşa”, a apreciat premierul.

Premierul a susţinut că Guvernul nu a intervenit în activitatea instituţiilor de justiţie din România.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/50bc03daae76f2e56a56af4adff65cca/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Victor Ponta nu a dorit să comenteze declaraţia lui Nicuşor Constantinescu care a cerut cu desfiinţarea DNA.

“Ştiţi câte cereri primim zilnic? Unii vor să defiinţeze Parlamentul, că ar fi mai frumos fără el. Cred că lucrurile stau în felul următor: ştiam foarte bine despre afecţiunea gravă pe care o are domnia sa şi mă bucură că până la urmă l-au lăsat să plece. Trăim într-o ţară democratică în care fiecare îşi poate spune părerea”, a spus premierul.

Premierul Victor Ponta a dezvăluit că a văzut raportul MCV şi că va fi interpretat diferit de fiecare parte.

“Eu ştiu cum va arăta raportul MCV. Comisia Europeană l-a trimis cu caracter confidenţial către ministerul Justiţiei. Raportul MCV, indiferent cum va arăta, fiecare va citi ce îi place. Îmi doresc ca noua Comisie şi noul Parlament European să nu considere că suntem 26, plus 2. Doar două ţări au MCV”, a spus Ponta.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/cdc218a8b94d265912fa2b0ab92ed2c7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Premierul a infirmat faptul că în PSD există presiuni ca Liviu Dragnea să fie sancţionat pentru eşecul proiectul de descentralizare.

“Cred că jurnaliştii de la Evenimentul zilei au făcut presiuni şi, din câte ştiu, ei nu fac parte din PSD. Ideea de descentralizare este o idee corectă. O să ne spună judecătorii de la Curte şi o aşa o să facem. Aşteptăm motivarea CCR şi vom face ceea ce spune Curtea”, a spus premierul.

Victor Ponta a precizat că nu are informaţii că PNL şi PDL negociază o alianţă, iar USL merge foarte bine.

“Vreţi să vă spun marele secret: Nu din cauza, ci datorită lui Traian Băsescu. Ne dăm seama de fiecare dată când ne întâlnim că obligaţia noastră este să punem capăt unui regim care a făcut mult rău României. Vom plăti cu toţii nota de plată a regimului Băsescu: proiecte eşuate, oameni care şi-au pierdut casele, pensionari cu pensii tăiate, etc”, a declarat Ponta.

Premierul a exclus posibilitatea ca în cursul acestui an USL să iniţieze o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Premierul a anunţat că investiţiile străine au crescut în primele 11 luni ale anului. “Datele oficiale arată 1,6% inflaţie, dobânzile de la credite au scăzut, ceea ce oameni au simţit în buzunare”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta a explicat motivele comasării alegerilor europarlamentare cu referendumului pentru revizuirea Constiuţiei.

“Eu cred că ne încadrăm în calendar. Textul Constituţiei va fi gata până la sfârşitul lunii. Avem un obiect foarte clar: trebuie să vorbim cum vrem să arate România după noiembrie 2014, după plecarea preşedintelui”, a menţionat Victor Ponta.

Premierul a susţinut că preşedintele nu va avea atribuţii reduse în noua Constituţie.

“Nu s-a gândit nimeni că poate să vină un preşedinte care să îşi pună şoferul premier. Domnul Băsescu a interpretat cum a vrut el un text de lege. Noi nu schimbăm nimic în Constituţie, noi facem o precizare din partea unui nou abuz al unui preşedinte nedemocratic”, a spus Ponta.

Premierul a menţionat că el respectă pactul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu, dar preşedintele nu îl respectă

Victor Ponta a anunţat că Elena Băsescu va candida la alegerile europarlamentare pe listele partidului Forţa Civică.

“Am o informaţie politică că Ungureanu trebuie să o scoată europarlamentar pe Elena Băsescu ca apoi să fie şi el susţinut. Tot ce am spus eu s-a împlinit”, a spus Ponta.

 

Cele mai citite

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă