13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportVIDEO Diaconu candidează din nou, deşi nu are voie. Vezi ce vrea...

VIDEO Diaconu candidează din nou, deşi nu are voie. Vezi ce vrea să-i scrie comisarului UE Viviane Reding

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, luni, că se va adresa printr-o scrisoare comisarului european Viviane Reding, pentru a-i prezenta situaţia în care se află şi are în vedere sesizarea CEDO în ceea ce priveşte sancţionarea sa cu pierderea mandatului de către ICCJ, potrivit Mediafax.

“Mâine cred am să formulez o scrisoare către doamna Reding şi să explic cum s-a procedat, cum am procedat eu aici, în Parlamentul României, când am venit în acest hol, m-am adresat în scris ca să-mi răspundă dacă am vreo problemă de orice fel. Mi-a răspuns că nu. Exact aşa se procedează şi în Parlamentul European şi întreb dacă acolo trebuie să mai treci şi pe la alt ghişeu care se numeşte ANI, şi dacă da, atunci să ştim şi noi”, a spus Diaconu.

De asemenea, el a precizat că intenţionează să utilizeze şi o altă cale de atac, anume cea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

“Un principiu de drept este că nu poţi să pedepseşti, să sancţionezi pe cineva pentru o vină care aparţine unui terţ sau altcuiva”, a explicat Diaconu.

Senatorul PNL a mai precizat că nu se ţine legat de nimic în Senat.

“Eu nu m-am urcat în niciun tramvai fără bilet, niciodată. Deci, nu vreau să se considere în vreun fel că eu m-am urcat în acest tramvai fără bilet, că am stat aici fără bilet. Eu nu sunt vinovat de nimic, am aplicat exact legea”, a adăugat Diaconu.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/fc1ec1e8a913aa54ade443572f3d77d8/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&gt; &lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&gt; &lt;/a&gt;

Citeşte şi:

Diaconu a depus contestaţie în anulare la ICCJ şi cere Senatului amânarea unei decizii în cazul său

Senatorul PNL Mircea Diaconu a formulat o contestaţie în anulate împotriva deciziei ICCJ şi solicită Biroului Permanent al Senatului să amâne discuţiile legate de incompatibilitatea sa până la soluţionarea cauzei, termenul de judecată fiind 10 aprilie 2013.

Diaconu a depus la Biroul Permanent al Senatului un certificat de grefă eliberat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care se arată că senatorul PNL „a formulat contestaţie în anulare împotriva deciziei civile nr 3104 din 19.06.2012 pronunţată de ICCJ”.

De asemenea, se precizează că primul termen de judecată este 10 aprilie 2013.

În acelaşi timp, senatorul PNL a solicitat conducerii Senatului “amânarea oricărei discuţii sau măsuri referitoare la punerea în aplicare a incompatibilităţii stabilite de ANI până la soluţionarea căii de atac”.

La finalul şedinţei Biroului Permanent de luni, vicepreşedintele Senatului Petru Filip a declarat că solicitarea lui Diaconu a fost înaintată Comisiei juridice spre analiză, după care se va lua o decizie legată de înscrierea pe ordinea de zi a plenului a subiectului legat de încetarea mandatului senatorului PNL.

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, luni, că va candida pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Diaconu a precizat că va candida în acelaşi colegiu în care a fost ales şi în 2008 şi că nu va demisiona din Parlament în urma deciziei de incompatibilitate.

Mircea Diaconu a susţinut că interdicţia de a ocupa funcţii publice nu se aplică în cazul drepturilor electorale – de a alege şi de a fi ales.

Biroul Permanent a decis, în urmă cu o săptămână, amânarea discuţiei privind încetarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu, la solicitarea liderului de grup al PNL, pentru lămuriri suplimentare din partea ICCJ.

În 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, “în mod direct un folos material pentru soţia sa”.

Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie 2012, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

În 18 iunie, Diaconu a luat la cunoştinţă de extinderea cercetărilor în cazul său, iar a doua zi şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Cuturii.

Demisia sa a survenit hotărârii irevocabile a instanţei supreme, potrivit căreia Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil, întrucât a fost simultan senator şi director al Teatrului Nottara.

Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă