25.1 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportVictor Ponta a cerut CEDO extinderea cu 3 săptămâni a termenului pentru...

Victor Ponta a cerut CEDO extinderea cu 3 săptămâni a termenului pentru legea despăgubirilor

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, la Palatul Victoria, în urma discuţiilor cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, sprijinul Comisiei de la Veneţia pentru modificarea Constituţiei din România, dar şi un nou termen pentru legea restituirii proprietăţilor conficate în perioada comunistă.

În urma întâlnirii cu oficialul european, premierul României a dezbătut mai multe probleme importante ale societăţii româneşti, printre care cazurile proprietăţilor confiscate de regimul comunist, potrivit B1.ro.

În acest sens, Victor Ponta a afirmat că legea restituirii proprietăţilor confiscate în comunism nu va fi adoptată miercuri, după ce Guvernul a cerut CEDO o amânare a legii restituirii cu cel puţin 3 săptămâni pentru ca Guvernul să poată dezbate problema în detaliu cu insituţiile europene.

Premierul a mai adresat o cerere oficială de a avea asistenţa Comisiei de la Veneţia în procesul de modificare a Constituţiei din România.

„Vreau ca acest proces să fie un proces deschis nu doar pentru România, ci şi pentru toţi partenerii europeni şi vrem să beneficiem de expertiza CE pentru modificarea Constituţiei”, a declarat Victor Ponta.

El a precizat că va trimite o solicitare oficială în acest sens şi că va ruga şi conducerea Parlamentului să efectueze o astfel de cerere.

Cele mai citite

Tricourile tricolorilor din meciul cu Ucraina, însoțite de portretele pictate ale acestora, într-o licitație caritabilă

Tricourile tricolorilor din meciul cu Ucraina, însoțite de portretele pictate ale acestora sunt incluse într-o licitație caritabilă extraordinară, organizată de Federația Română de Fotbal...

Pot serviciile profesionale SEO să crească vizibilitatea online a afacerii tale?

Pentru că timpurile o impun, iar preferințele clienților merg într-o anumită direcție, nicio afacere nu va avea succes astăzi dacă nu va avea o...

Ciolacu, despre varianta Mircea Geoană, după ședința PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la începutul...
Ultima oră
Pe aceeași temă