8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportVești grele pentru Martina Navratilova, când va reveni din nou în studioul...

Vești grele pentru Martina Navratilova, când va reveni din nou în studioul de comentarii sportive după diagnosticarea bolilor

Martina Navratilova, cea mai de succes jucătoare din istoria Wimbledon, a anunțat că are două forme de cancer. Sportiva, în vârstă de 66 de ani a fost diagnosticată cu cancer de gât și cancer de sân în stadiul I, după descoperirea unui ganglion limfatic mărit în noiembrie.

„Acest dublu diagnostic este grav, dar încă se poate rezolva”, a spus Navratilova. „Sper la un rezultat favorabil. O să fie greu o vreme, dar voi lupta cu tot ce am.”

O purtătoare de cuvânt a Navratilovei a adăugat că ambele tipuri de cancer au fost descoperite într-un stadiu incipient și ar trebui să aibă „rezultate grozave”.

Navratilova a fost diagnosticată anterior cu cancer de sân neinvaziv – carcinom ductal in situ sau DCIS – în 2010, dar s-a vindecat în urma tratamentului cu radiații și a unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea celulelor canceroase.

Ea nu va călători acum la Melbourne pentru startul Australian Open pe 16 ianuarie, dar poate îndeplini în continuare sarcini de expertă de televiziune pentru Tennis Channel prin video din casa ei din Florida.

Navratilova, care a câștigat de nouă ori titlul de single la Wimbledon între 1978 și 1990, va începe tratamentul luna aceasta și a rămas activă pe rețelele de socializare în ultimele săptămâni.

„Viața ta se poate schimba într-o nanosecundă.”

După ce a primit diagnosticul anterior de cancer în 2010, Navratoliva a vorbit despre importanța de a rămâne pozitiv. „Eram cât se poate de sănătoasă și nu trebuia să-mi fac griji pentru nimic”, a spus ea. „Am primit diagnosticul. După aceea totul s-a schimbat. Îți dai seama că viața ta se poate schimba într-o nanosecundă.

„Întotdeauna sunt foarte bună să fac față realității și să merg mai departe cu ea. Rezolvă acum și nu-ți faceți griji pentru prea multe scenarii.”

Duminică, ea a postat un mesaj de Anul Nou pe Twitter celor 426.000 de urmăritori ai săi. „La mulți ani, prietenii mei:), a fost o plimbare grozavă!!!” ea a spus. „Urmează un An Nou sănătos, fericit și corect.”

Născută la Praga în 1956, înainte de a deveni cetățean american în 1981, Navratilova a câștigat 59 de campionate de Grand Slam la simplu și dublu fiind una dintre cele trei jucătoare din istoria tenisului care au câștigat toate titlurile de Grand Slam disponibile la simplu și dublu.

Helen Mills este singura campioană de opt ori, dar Navratilova rămâne singură cu cele nouă titluri ale ei.

O declarație a fost lansată luni pentru a anunța diagnosticul de cancer al lui Navratilova. „Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât în stadiul I”, se spune în declarație. „Prognosticul este bun și Martina își va începe tratamentul luna aceasta. Tipul de cancer este HPV și acest tip special răspunde foarte bine la tratament. Martina a observat un ganglion limfatic mărit la gât în timpul finalei WTA de la Fort Worth [la începutul lunii noiembrie] Când nu a scăzut, a fost efectuată o biopsie, rezultatele au revenit ca stadiul unu al cancerului de gât.

„În același timp în care Martina era supusă analizelor la gât, la sânul ei i s-a găsit o formă suspectă, care ulterior a fost diagnosticată ca fiind cancer, complet fără legătură cu cancerul la gât.

„Ambele tipuri de cancer sunt în stadii incipiente, cu rezultate excelente. Martina nu va acoperi Australian Open for Tennis Channel din studioul lor, dar speră să se poată alătura din când în când prin Zoom.”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă