13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportVasile Dâncu, PSD: Este cea mai disciplinată, consistentă coaliţie de guvernare. Opoziţia...

Vasile Dâncu, PSD: Este cea mai disciplinată, consistentă coaliţie de guvernare. Opoziţia îşi măsoară puterea

Fostul senator PSD, Vasile Dâncu, a declarat pentru romanialibera.ro că actuala coaliţie de guvernare este cea mai disciplinată guvernare, chiar dacă este fragilă.

“Se vorbeşte mult despre fragilitatea acestei puteri. Părerea mea este că e doar una dintre speranţele opoziţiei. Mi se pare cea mai disciplinată, fragilă statistic, cantitativ, matematic, dar cea mai consistentă, disciplinată coaliţie, pentru că este condusă direct de Traian Băsescu, care ştie cum să-şi ţină sub ascultare vaporul. Restul sunt jocuri, pe care evident cred că le pot face UDMR sau minorităţile, pentru că de asta au venit în politică, dar cred că această coaliţie a funcţionat coerent de fiecare dată”, a spus Dâncu în emisiunea “Dezbaterile RL”, moderată de jurnalista Sabina Fati.

Opoziţia îşi măsoară puterea

Vasile Dâncu a adus în discuţie şi situaţia de la votul pentru proiectul de lege prin care ar fi putut fi  disponibilizaţi 8.500-10.000 de salariaţi ai MAI. Însă opt deputaţi ai coaliţiei s-au abţinut, iar alţi opt nu au apăsat pe nici unul din butoanele aparatului de vot, iar legea nu a fost adoptată.

Fostul senator este de părere că electoral ar fi fost în avantajul opoziţiei ca legea să fie adoptată. “Cred că ultimul vot pe legea MAI a fost un test, în care toată lumea a trişat. Să ne gândim foarte tactic: nu cumva opoziţia ar fi avut tot interesul ca să treacă legea ca să antagonizeze 10.000 de familii? Făcând un calcul de reţea ar însemna cam 30.000 de familii, asta înseamnă cam 100.000 de mii de voturi. Au câştigat alegerile la 100.000 de voturi şi la mai puţine. după cum am văzut ultima dată. La 70.000 de voturi a câştigat Traian Băsescu. Acum cred că mai degrabă se măsoară forţele, nu este adevărata bătălie”, a spus Vasile Dâncu.

Sociologul este de părere că UDMR-ul va rămâne în continuare un jucător important şi va decide şi soarta viitoarelor alegeri, în 2012. “Mă uit şi la jocurile UDMR-ului în această perioadă. Eu nu cred că la cât de exacţi sunt UDMR-iştii nu ştiau exact că va veni acea lege a lui Mircia Giurgiu (prin care minorităţile nu mai au dreptul să înveţe istorie şi geografie în limba maternă, n.a) şi că va trece tacit, pentru că ei monitorizează fiecare virgulă dintr-o lege. Cred că i-a avantajat şi au redeschis negocierea, mai ales contactul pierdut în momentul congresului UDMR cu opoziţia. Dar Pe de altă parte, UDMR şi minorităţile au avut de câştigat cel mai mult din toată istoria după acest deal cu Traian Băsescu. Şi cred că merg mai departe cu acest deal”.

“Oricine se uită în statistici vede că UDMR conduce acest joc. De UDMR va fi nevoie şi anul viitor pentru noua configuraţie politică. UDMR va dica din nou după umila mea apreciere” a conchis Vasile Dâncu.

Cele mai citite

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...
Ultima oră
Pe aceeași temă