20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Senat: Prima şedinţă de plen condusă de Antonescu, SUSPENDATĂ. Hărdău: Surpriza...

UPDATE. Senat: Prima şedinţă de plen condusă de Antonescu, SUSPENDATĂ. Hărdău: Surpriza a fost nu defecţiunea, ci că a venit Antonescu

UPDATE: Senatorii PDL au comentat, ironic, luni, defectarea sistemului de vot electronic de la Senat, democrat-liberalul Mihail Hărdău declarând că surpriza nu a fost problema tehnică, ci venirea lui Crin Antonescu la Senat, potrivit Mediafax.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu a declarat că, în mod obişnuit, se defectează câte un microfon.

“Astăzi s-au defectat absolut toate, eroare de sistem pe calculator. A rămas numai microfonul preşedintelui. Sigur, nu am vrut să dăm niciun fel de interpretare, fiindcă incidentul este tehnic. O să reluăm lucrările mâine”, a spus Rădulescu.

El a ţinut să precizeze că nu s-a mai întâmplat niciodată să se defecteze întreg sistemul tehnic, şi a adăugat că nu se poate vorbi despre un sabotaj, cel mult de un boicot.

La rândul său, preşedintele Comisiei de învăţământ, democrat-liberalul Mihai Hărdău a arătat nu a funcţionat sistemul electronic de votare şi liderii de grup s-au înţeles ca plenul să se reia marţi.

“Surpriza a fost nu de la curent, ci că a venit Antonescu”, a mai adăugat Hărdău.

UPDATE: Preşedintele Senatului, Crin Antonescu (PNL), a încheiat, luni seară, prima sa şedinţă din actuala sesiune după doar câteva minute de lucru în plen şi după o pauză de circa o jumătate de oră, cauzată de defecţiuni tehnice, potrivit Mediafax.

“Nu se poate o soluţionare imediată a problemelor tehnice. După ce am consultat, fireşte, şi opoziţia şi majoritatea, declar închisă şedinţa şi încercăm, în programul normal, să reluăm mâine (marţi, nr.r) cu ordinea de zi de astăzi”, a afirmat liderul liberal.

El a făcut acest anunţ după mai multe zeci de minute în care şedinţa a fost suspendată din cauza defectării sistemului de vot şi deoarece singurul microfon funcţional din sala era doar cel de la prezidiu.

Prima şedinţă din acestă sesiune parlamentară condusă de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a debutat, luni, cu două mici incidente – sistemul electonic de vot şi microfoanele din sala de şedinţă s-au defectat, potrivit Mediafax.

La începutul şedinţei, prezenţa la pupitru a preşedintelui Antonescu a fost întâmpinată de către PDL, ironic, prin aplauze .

Dacă pentru prima problemă Antonescu a găsit soluţia votului prin ridicarea mâinii, pentru cea dea doua a optat pentru o pauză, în care sistemul de microfoane să fie reparat.

Microfonul central din sala de şedinţă s-a defectat în momentul în care, înaintea votului pentru numirea unui membru CNI, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a cerut o intervenţie pe motive procedurale.

Cele mai citite

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...
Ultima oră
Pe aceeași temă