31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportUPDATE. Ponta instituie stare de alertă şi în Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi...

UPDATE. Ponta instituie stare de alertă şi în Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea. Oprea, către prefecţi: Mai puţine interviuri, mai multă muncă

UPDATE: Ministerulde interne a suplimentat efectivele care acţionează în zonele afectate de viscol şi zăpadă. Astfel, conform ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, ”de la momentul instituirii Codului Roşu avem în teren peste 9.000 de oameni, adică 5.451 poliţişti, 3.281 pompieri, 288 jandarmi şi 27 de la Poliţia de Frontieră.

Menţinem pregătiţi alţi peste 14.400 de angajaţi ai MAI, iar dacă situaţia o va impune, vom alerta aceste forţe în orele următoare.

În cursul nopţii trecute am dispus măsuri de relocare a unor autospeciale de mare capacitate, dar şi şenilate ale pompierilor către judeţele Brăila, Buzău, Bacău şi Tulcea”.

Totodată, 17 şenilate şi 14 autospeciale de mare capacitate sunt la dispoziţia forţelor MAI pentru  în misiunile de ajutorare a oamenilor.

Aceste mijloace de intervenţie au fost aduse din judeţele care nu sunt în aria de manifestare a fenomenelor meteo periculoase.

Gabriel Oprea le-a mai transmis prefecţilor că trebuie să muncească mai mult şi să dea mai puţine interviuri.

UPDATE: Vom decide extinderea stării de alertă şi în judeţele afectate de cod roşu, nu se restrâng drepturile cetăţeneşti şi nici alocări financiare, ci este vorba de sprijin, a anunţat premierul Victor Ponta, în cadrul şedinţei Comandamentului de iarnă.

Astfel, starea de alertă se extinde asupra judeţelor Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea.

Luni, autorităţile au instituit starea de alertă în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea.

Codul roşu a fost instituit în Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Premierul Victor Ponta a anunţat, în cadrul şedinţei de Guvern, că starea de urgenţă ar putea fi extinsă şi în alte judeţe, pe baza informaţiilor primite de la ANM.

La ora 15.00, membrii Comandamentului pentru situaţii de urgenţă se vor reuni pentru o nouă şedinţă.

Citeşte şi: UPDATE. Cod roşu de viscol în şase judeţe din sud-estul ţării

Starea de alertă va fi declarată pentru judeţele care urmează să fie atenţionate prin cod roşu.

“În baza ultimelor avertizări de la ANM, vom şti exact în ce judeţe concentrăm forţele. Dacă va fi cazul, la ora 15.00 vom extinde starea de alertă şi pentru alte judeţe afectate în mod deosebit de intemperii”, a spus Ponta.

Citeşte şi: Nou cod portocaliu de viscol pentru Capitală şi 14 judeţe din sud-est, cod galben în alte 11 judeţe din centrul ţării. Şcolile şi grădiniţele vor fi închise şi miercuri

El i-a cerut vicepremierului Dragnea să explice că, prin starea de alertă, nu sunt alocate fonduri autorităţilor locale, ci că toate materialele sunt alocate din rezerva de stat.

Luni, membrii comandamentului de urgenţă au decis starea de alertă în Buzău, Brăila şi Vrancea.

 

Cele mai citite

Radu Mihaiu, despre alegerile din Sectorul 2: Există secții unde lipsesc voturi, există secții unde se regăsesc voturi în plus

Primarul Radu Mihaiu atrage atenția că, după alegerile din Sectorul 2, "există secții unde lipsesc voturi, dar și mai grav, există secții unde se...

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...

Record de îndatorare pentru Statul Român. Datoria publică a crescut în martie la 845 miliarde lei

Datoria publică a crescut în martie cu 3,8 miliarde de lei și a atins nivelul record de 845,1 miliarde lei, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă